Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βενιάμης: Η νέα ΣΣΕ πρέπει να λάβει υπόψη τα δεδομένα στη ναυτιλιακή αγορά εργασίας

Βενιάμης: Η νέα ΣΣΕ πρέπει να λάβει υπόψη τα δεδομένα στη ναυτιλιακή αγορά εργασίας
«Η ελληνόκτητη εμπορική ναυτιλία έχει αποδεδειγμένα τη δυναμική να προσφέρει νέες θέσεις εργασίας», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΕΕ
«Προϋπόθεση για την υπογραφή μία νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι μία συμφωνία νέων ρεαλιστικών όρων, που θα λαμβάνει υπόψη τα δεδομένα στην ελληνική και διεθνή ναυτιλιακή αγορά εργασίας», δήλωσε σήμερα, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), κ. Θεόδωρος Βενιάμης.
Ο ίδιος προσέθεσε πως «η ανταγωνιστικότητα ήταν πάντοτε και παραμένει καθοριστική παράμετρος για την επιβίωση του ελληνικού πλοίου στο διεθνή ναυτιλιακό στίβο, προκειμένου να συνεχίσει να αποτελεί στρατηγικό πυλώνα και μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».
Επιπλέον, επισήμανε πως «σε μία εποχή όπου η πατρίδα μας και η κοινωνία μας μαστίζεται από την ανεργία, ιδίως στους νέους, έχουμε εκφράσει πολλές φορές την επιθυμία μας να αναβιώσουμε τη ναυτοσύνη των Ελλήνων, την οποία η ελληνική πλοιοκτησία εκτιμά και εμπιστεύεται» και υπογράμμισε πως «η ελληνόκτητη εμπορική ναυτιλία έχει αποδεδειγμένα τη δυναμική να προσφέρει νέες θέσεις εργασίας δίνοντας στους νέους συμπολίτες μας προοπτικές για εργασία και δημιουργία».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης