Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bloomberg για επίσκεψη Obama στην Ελλάδα: Η νίκη του Trump χαμηλώνει τις προσδοκίες για ελάφρυνση του χρέους

Bloomberg για επίσκεψη Obama στην Ελλάδα: Η νίκη του Trump χαμηλώνει τις προσδοκίες για ελάφρυνση του χρέους
Το κλειδί για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους βρίσκεται στο Βερολίνο και όχι στην Ουάσιγκτον, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg
Στη σημερινή (15/11/2016) επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Barack Obama αλλά και στις ελληνικές προσδοκίες για την ελάφρυνση του χρέους αναφέρεται σημερινό (15/11/2016) του Bloomberg.
«Η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Barack Obama στην Αθήνα δεν μπορεί να δώσει ό,τι ήλπιζε η Ελλάδα» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Ελλάδα έχει θέσει τις συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στην κορυφή της ατζέντας της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Obama.
Ωστόσο, η νίκη του Donald Trump περιορίζει την ικανότητα του Obama να επηρεάσει τις συζητήσεις με τους δανειστές παρ' όλο που ο ίδιος μίλησε σε συνέντευξη του στην Κυριακάτικη Καθημερινή (13/11/20216) για «ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους».
Ωστόσο, η Ελλάδα προσπαθεί να κερδίσει όσα περισσότερα μπορεί από την επίσκεψη Obama στην Ελλάδα.
«Η κυβέρνηση στην Ελλάδα προσπαθεί να κερδίσει όσο περισσότερα μπορεί θέτοντας ιδιαίτερά υψηλούς στόχους.
Ο Obama εξακολουθεί να είναι πρόεδρος, αλλά η αλήθεια είναι ότι η εξουσία έχει αρχίσει να μεταβιβάζεται στο Trump και στην ομάδα του.
Το κλειδί όσον αφορά στη λύση για το ελληνικό χρέος, είναι στο Βερολίνο παρά στην Ουάσιγκτον» είπε στο Bloomberg ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο ΠΑΝΤΕΙΟ Dimitris Keridis.
Σύμφωνα με τον ίδιο το πραγματικό ερώτημα είναι τι στάση θα κρατήσει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ.
«Γενικά δεν γνωρίζουμε πολλά για τη διακυβέρνηση Trump», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε «αλλά το γεγονός ότι περιβάλλεται από ορισμένους εξτρεμιστές δεν είναι ένα καλό σημάδι»

Το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου του 2016

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να συζητήσουν βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση των όρων αποπληρωμής του ελληνικού χρέους κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στις 5 Δεκέμβριος του 2016.
«Ενώ η ζώνη του ευρώ συμφώνησε τον Μάιο να δει τρόπους για την μείωση του βάρους, έχει σημειωθεί μικρή πρόοδος εκτός από την έναρξη τεχνικών εργασιών για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης