Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Δεν έχει τεθεί θέμα sms για την εστίαση - Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ανοίξει στις 3 Μαΐου

Γεωργιάδης: Δεν έχει τεθεί θέμα sms για την εστίαση - Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ανοίξει στις 3 Μαΐου

Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι στις 10 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση της εστίασης

Τον τρόπο επαναλειτουργίας της εστίασης περιέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας και στις αντιδράσεις επιχειρηματιών του κλάδου, για την επίσπευση του ανοίγματος.
Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ανοίξει στις 3 Μαΐου, αν δεν είναι έτοιμος, και μπορεί να ανοίξει όποτε το κρίνει.
Ερωτηθείς για το πότε θα δοθούν τα χρήματα της επιδότησης που έχει ανακοινωθεί για την επανεκκίνηση της εστίασης, είπε ότι εξακολουθεί να ισχύει αυτό που είχε πει όταν ανακοινώθηκε το μέτρο, ότι δηλαδή στις 10 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα και μετά από λίγες ημέρες θα γίνει η εκταμίευση του ποσού που θα εγκριθεί.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, το άνοιγμα της εστίασης επισπεύτηκε προκειμένου ο κλάδος να είναι το χρονικό περιθώριο να προετοιμαστεί και για το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου.
Σε ό,τι αφορά τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να συνοδεύσουν το άνοιγμα της εστίασης, ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε πως θα ανακοινωθούν με κάθε λεπτομέρεια τις επόμενες μέρες και σίγουρα νωρίτερα από τις 3 Μαΐου.
Διευκρίνισε πάντως πως η εστίαση σε αυτή τη φάση θα λειτουργήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους και σε γενικές γραμμές θα ισχύσουν τα ίδια μέτρα με αυτά που ίσχυαν πέρυσι όταν η εστίαση είχε ανοίξει και πάλι.
Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε στη συνέχεια ότι δεν έχει τεθεί θέμα sms για την εστίαση και είναι κάτι που θα διευκρινιστεί τις επόμενες μέρες, αλλά ο ίδιος θεωρεί λογικό πως δεν θα χρειάζεται η αποστολή sms για να πάει κάποιος σε ένα μαγαζί, ενώ ανάλογη ήταν και η προσέγγιση του για τις διαδημοτικές μετακινήσεις για την εστίαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης