Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Χ.Μ. Nτελ Πότρο: Ο «Πύργος του Ταντίλ» με τα οκτώ χειρουργεία που βγήκε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων

Χ.Μ. Nτελ Πότρο: Ο «Πύργος του Ταντίλ» με τα οκτώ χειρουργεία που βγήκε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων
Ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο ζει τη δική του «οδύσσεια» τα τελευταία χρόνια, ωστόσο μεγάλη του αγάπη για το τένις είναι προδιαγεγραμμένο πως θα τον οδηγήσει ξανά στις επιτυχίες.

Έχει να αγωνιστεί σε επίσημα παιχνίδια από το 2019 και το τουρνουά «Queen's» που διεξάγεται στο Λονδίνο. Η καριέρα του έχει στιγματιστεί από τους πολλούς και συχνούς τραυματισμούς, με αρκετούς να χαρακτηρίζουν τα πόδια του ως... γυάλινα.

Ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο μπορεί να βγήκε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο δεν θέλει να αφήσει την «οδύσσεια» που ζει τα τελευταία χρόνια να τον απομακρύνει οριστικά από τη μεγάλη του αγάπη.

Ο 32χρονος Αργεντινός γίγαντας έχει αφιερώσει όλη του τη ζωή στο τένις -και όπως έχει πράξει και στο παρελθόν- δεν πρόκειται να επιτρέψει κανένα τραυματισμό να του σταθεί εμπόδιο στην επιστροφή του στα courts.

del-potro-1.jpg

Οι τραυματισμοί του στέρησαν τις μεγάλες διακρίσεις

Γεννημένος στις 23 Σεπτεμβρίου 1998 στο Ταντίλ της Αργεντινής, ο Ντελ Πότρο άρχισε να παίζει τένις από όταν ήταν μόλις 5 ετών, μεγάλωσε έχοντας είδωλο τον Πιτ Σάμπρας, ενώ είναι φανατικός υποστηρικτής της Μπόκα Τζούνιορς.

Από τα πρώτα του βήματα σε επαγγελματικό επίπεδο (σ.σ. έγινε Pro το 2005), ξεχώριζε αρχικά λόγο του ύψους του, καθότι έβλεπε τους αντιπάλους του από τα 1,98μ., ενώ παράλληλα διαθέτει και φοβερά δυνατό δεξιό forehand, το οποίο δυσκόλευε σε μεγάλο βαθμό τους αντιπάλους του, πετυχαίνοντας παράλληλα σπουδαίους πόντους.

Έχει κατακτήσει συνολικά 22 τρόπαια στην καριέρα του: (2018 2 ATP Masters 1000 Indian Wells (Outdoor/Hard), Acapulco Outdoor/Hard), (2017 1 Stockholm Indoor/Hard), (2016 1Stockholm Indoor/Hard), (2014 1 Sydney Outdoor/Hard), (2013 4 Basel Indoor/Hard, Tokyo Outdoor/Hard, Washington Outdoor/Hard, Rotterdam Indoor/Hard), (2012 4 Basel Indoor/Hard,  Vienna Indoor/Hard, Estoril Outdoor/Clay,  Marseille Indoor/Hard), (2011 2 Estoril Outdoor/Clay, Delray Beach Outdoor/Hard), (2009 3 US Open Outdoor/Hard, Washington Outdoor/Hard, Auckland Outdoor/Hard), 2008 4 Washington Outdoor/Hard, Los Angeles Outdoor/Hard, Kitzbuhel Outdoor/Clay, Stuttgart Outdoor/Clay), με τους τραυματισμούς ωστόσο να μην τον αφήνουν να φτάσει στο μεγαλύτερο σκαλοπάτι.

Έχει δώσει απίθανα ματς με τους Φέντερερ, Τζόκοβιτς και Ναδάλ, αλλά και με άλλα κορυφαία ονόματα του Παγκόσμιου τένις, χωρίς όμως να αγγίξει τα στάνταρ που ο ίδιος είχε θέσει για τον εαυτό του, καθώς από το 2010 και μετά έχει υποβληθεί συνολικά σε οκτώ χειρουργεία (2010, Δεξιός καρπός/2014, Αριστερός καρπός/ 2015, Δύο φορές στον Αριστερό καρπό/2019, Δεξί γόνατο/2020, Τρεις φορές ξανά στο Δεξί γόνατο/)!

«Θα ήθελα να σας πω ότι βρίσκομαι στο Σικάγο και τα νέα είναι ότι θα κάνω άλλη μία επέμβαση στο γόνατό μου. Προσπάθησα με συντηρητική θεραπεία αλλά ο πόνος είναι ακόμα εκεί. Ο γιατρός ξέρει ότι θέλω να παίξω τένις ξανά και να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι τελευταίες εβδομάδες δεν ήταν εύκολες για μένα. Όλα είναι δύσκολα μετά το θάνατο του πατέρα μου (σ.σ.: στις 11 Ιανουαρίου 2020) αλλά νιώθω τη δύναμη που μου στέλνει από ψηλά», διαμήνυσε ο Αργεντινός στους θαυμαστές του μέσω Instagram πριν μερικούς μήνες, βάζοντας παράλληλα ως στόχο να βρίσκεται στο Τόκιο, κάτι που εν τέλει δεν συνέβη.

del-potro-rio-2016.jpg

Δυο μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ο Ντελ Πότρο θα απουσιάζει, όπως απουσίασε και από όλα τα Major τουρνουά τη τελευταία διετία στο άθλημα. Ωστόσο, έχει καταφέρει σπουδαίες διακρίσεις με την Αργεντινή σε Ολυμπιάδες.

Το 2012 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, επικρατώντας του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Λονδίνο με 7-5, 6-4, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα στη Βραζιλία φόρεσε το ασημένιο μετάλλιο, νικώντας τον Άντι Μάρει με 3-1 σετ (5-7, 6-4, 2-6, 5-7).

Επιμένει και εμπνέει: «Νέες προπονήσεις, αυξάνοντας την ένταση»

Από το Νο3. του 2018, ο Ντελ Πότρο έχει «κατρακυλήσει» στο Νο.764, ωστόσο ο ίδιος δεν το βάζει κάτω ούτε λεπτό! Ο 32χρονος -που είχε κατακτήσει και το US Open το 2009- έστειλε μήνυμα στους υποστηρικτές του στα social media, δίνοντας το σύνθημα για την επιστροφή του, τονίζοντας πως: «Είναι απογοητευτικό και επώδυνο να μην μπορεί να πετύχεις τους στόχους σου, θα ήταν ακόμα χειρότερο στο να μην προσπαθήσεις.

Γι’ αυτό ακριβώς βρίσκομαι εδώ. Νέες προπονήσεις, αυξάνοντας την ένταση». Ο «Πύργος του Ταντίλ» δεν έχει μάθε να τα παρατάει και το μόνο σίγουρο είναι πως θα τον δούμε ξανά πολύ σύντομα στα courts. 

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης