Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αγνοείται δικογραφία κατά του Γ.Μιχελάκη σύμφωνα με δημοσιεύματα - Φέρεται να χρηματίστηκε από τον εφοπλιστή Αν.Πάλλη

Αγνοείται δικογραφία κατά του Γ.Μιχελάκη σύμφωνα με δημοσιεύματα - Φέρεται να χρηματίστηκε από τον εφοπλιστή Αν.Πάλλη
Νέα ερωτήματα περί διαπλοκής του πολιτικού συστήματος και για το ρόλο της Δικαιοσύνης

Αίσθηση προκαλεί το σημερινό δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc, στο οποίο αναφέρεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών, Γ.Μιχελάκης κατηγορείται ότι στις αρχές του 2013 χρηματίστηκε με την ιδιότητα του βουλευτή από τον επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη για να καταθέσει ερωτήσεις στη Βουλή σε βάρος επιχειρηματικών αντιπάλων του
Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι σε έρευνα που έγινε από αστυνομικούς με την παρουσία εισαγγελέα στα γραφεία του Αναστάσιου Πάλλη (έγκλειστου στις φυλακές Κορίνθου) βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις, οι οποίες περιέγραφαν τον χρηματισμό του βουλευτή της ΝΔ, Γ.Μιχελάκη προκειμένου να καταθέτει ερωτήσεις στη Βουλή κατά επιχειρηματικών αντιπάλων του κ.Πάλλη.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, για την εν λόγω υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθήνας, η οποία διαβιβάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στον Άρειο Πάγο προκειμένου στη συνέχεια και μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης να διαβιβαστεί στη Βουλή για να συζητηθεί η άρση ασυλίας του Γ.Μιχελάκη.
Ωστόσο, το ρεπορτάζ του Hot Doc υποστηρίζει ότι αν και η δικογραφία φαίνεται να φεύγει για τον Άρειο Πάγο τον Δεκέμβριο, έκτοτε αγνοείται.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης δηλώνει άγνοια για το εάν έλαβε τέτοια δικογραφία ενώ και από τα επίσημα έγγραφα της Βουλής – όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα – έως τις 3 Απριλίου δεν φαίνεται να έχει παραληφθεί η δικογραφία.
Για τις καταγγελίες του Hot Doc (δημοσιεύονται στο τεύχος που κυκλοφορεί σήμερα) δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση τόσο από τον ίδιο τον κ.Μιχελάκη όσο και από την κυβέρνηση.
Εφόσον αυτοί οι ισχυρισμοί ισχύουν και επιβεβαιωθούν, τότε προκύπτει ένα ακόμα μείζον ζήτημα για τη λειτουργία της κυβέρνησης αλλά και για το ρόλο της Δικαιοσύνης μετά και τις αποκαλύψεις για την υπόθεση με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Τ.Μπαλτάκο.
Είναι προφανές πως η απώλεια μιας δικογραφίας κατά βουλευτή και νυν υπουργού εγείρει ερωτήματα όχι μόνο για την υπόθεση του χρηματισμού βουλευτή αλλά και για το ρόλο των δικαστικών λειτουργών σε μια χρονική συγκυρία που η αξιοπιστία της Δικαιοσύνης «βάλλεται» από διάφορες πλευρές.
Για αυτό το λόγο κυβέρνηση και Δικαιοσύνη (αλλά και ο κ.Μιχελάκης) οφείλουν να δώσουν ξεκάθαρες και σαφείς απαντήσεις για τη νέα αυτή υπόθεση. Διαφορετικά αφήνουν αναπάντητα ερωτήματα και είναι σε κάθε περίπτωση έκθετοι.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης