Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Δραγασάκης (ΣΥΡΙΖΑ) – Όχι σε συνεργασία με την κυβέρνηση για το χρέος - Θέλουμε ρύθμιση για να ανατρέψουμε την πολιτική των μνημονίων

Γ. Δραγασάκης (ΣΥΡΙΖΑ) – Όχι σε συνεργασία με την κυβέρνηση για το χρέος - Θέλουμε ρύθμιση για να ανατρέψουμε την πολιτική των μνημονίων
Η διαπραγμάτευση για το χρέος προϋποθέτει διπλή σύγκρουση με δυνάμεις του εξωτερικού και του εσωτερικού, τόνισε
Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με την κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση του χρέους ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, τονίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει ρύθμιση προκειμένου να ανατρέψει την πολιτική των μνημονίων.
Ειδικότερα, ο κ. Δραγασάκης τόνισε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ότι «η διαπραγμάτευση ή ο διακανονισμός του χρέους προϋποθέτει διπλή σύγκρουση με δυνάμεις του εξωτερικού και του εσωτερικού και υπό αυτό το πρίσμα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον Σαμαρά σε αυτό».
Πρόσθεσε δε, ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει ρύθμιση του χρέους για να ανατρέψει την πολιτική των μνημονίων, ενώ ο πρωθυπουργός θέλει να νομιμοποιήσει αυτό το καθεστώς».
Το πρόβλημα του χρέους είναι πανευρωπαϊκό, τόνισε και πρότεινε την αμοιβαιοποίησή του, προκειμένου η ΕΚΤ να διαγράψει το 60% του χρέους για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης.
«Αυτό που ονομάζουν success story θα είναι η επανάληψη του δανειακού κύκλου. Ζούμε μια κρίση από αυτές που αλλάζουν τη ροή της ιστορίας», επισήμανε και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει «να διεισδύσει περισσότερο στην κοινωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης