Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θ. Πάγκαλος – Κάλεσμα σε ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας – Ας μην εξευτελίσουμε άλλον τον θεσμό

Θ. Πάγκαλος – Κάλεσμα σε ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας – Ας μην εξευτελίσουμε άλλον τον θεσμό
Αν συνεχίσει έτσι η αξιωματική αντιπολίτευση, θα οδηγηθεί «βαθμιαία στην περιθωριοποίηση που της ταιριάζει», τόνισε
Σε κάλεσμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, να ψηφίσει από κοινού με Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, απηύθυνε ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει έναν θεσμό που έχει περιοριστεί πολύ, να τον εξευτελίσουμε και άλλο.
Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα, ο κ. Πάγκαλος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «εγώ θεωρώ ότι πρέπει τον θεσμό αυτό, τον οποίο έχουμε περιορίσει πολύ, να μην τον εξευτελίσουμε άλλο» και επισήμανε ότι τα τελευταία χρόνια η επιλογή του Προέδρου γινόταν προκειμένου να δοθεί μια «λύση της στιγμής» από τον εκάστοτε Πρωθυπουργό.
Ανέφερε ακόμη ότι δεν προσδίδει «την απαιτούμενη αίγλη» στον θεσμό, η εκλογή του με ψήφους που θα μαζευτούν από τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα «περιτρίμματα» από τους ανεξαρτήτους.
Μάλιστα, χαρακτήρισε εξωφρενική τη θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ακόμη και αν προέρχεται από το κόμμα του και πρόσθεσε ότι αν συνεχίσει έτσι, θα οδηγηθεί στη «βαθμιαία περιθωριοποίηση που του ταιριάζει».
Ερωτηθείς σχετικά με το προφίλ του προσώπου που θα μπορούσε να επιλεγεί, σημείωσε ότι δεν έχει σημασία αν θα είναι πολιτικό πρόσωπο και συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να έχει μεγάλη αποδοχή, κοινωνική διαδρομή και να έχει τεθεί στην κρίση των πολιτών μέσα από κάποιες διαδικασίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης