Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την απεργία πείνας των κρατουμένων

Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την απεργία πείνας των κρατουμένων
Για την αλλαγή του ποινικού και σωφρονιστικού κώδικα
Ένταση σημειώθηκε στην Επιτροπή Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, με αφορμή το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να αναβληθεί η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για αλλαγή του ποινικού και σωφρονιστικού κώδικα, προκειμένου οι βουλευτές να επισκεφθούν τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.
Το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απορρίφθηκε μετά από ψηφοφορία, με 10 ψήφους κατά έναντι 5 υπέρ, και αφού προηγουμένως υπήρξε έντονη αντιπαράθεση, κυρίως μεταξύ του εισηγητή της ΝΔ Βασίλη Υψηλάντη και της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Υποστηρίζοντας το αίτημα της η κ. Κωνσταντοπούλου, χαρακτήρισε παιδαγωγική και διαφωτιστική μια επίσκεψη σε φυλακές της χώρας, ειδικά τώρα -όπως είπε- που 4.500 κρατούμενοι βρίσκονται σε απεργία πείνας. «Υπάρχει σχετικό αίτημα κρατούμενων», είπε.
Για ασκήσεις επαναστατικής ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής εν μέσω θέρους, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο εισηγητής της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης, απειλώντας να φύγει από τη συνεδρίαση. «Δεν μπορεί η Επιτροπή να πηγαίνει με το ρέγουλο της κ. Κωνσταντοπούλου» είπε.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος ο οποίος αφού σημείωσε ότι δεν μπορεί να οργανωθεί σήμερα μια επίσκεψη βουλευτών στις φυλακές. «Δεν θα συμπράξουμε με όσους θέλουν να διαλύσουν την κοινοβουλευτική διαδικασία» είπε.
Η συζήτηση του νομοσχεδίου συνεχίζεται, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου κατέθεσε νομοτεχνικές βελτιώσεις, δηλώνοντας ότι είναι ανοικτός και περαιτέρω διάλογο. Υπέρ του νομοσχεδίου έχουν ταχθεί τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ενώ η αντιπολίτευση έχει δηλώσει ότι το καταψηφίζει επί της αρχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης