Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ - Η συγκυβέρνηση ποινικοποιεί τους αγώνες των εργαζομένων με στόχο να τους εκφοβίσει

ΣΥΡΙΖΑ - Η συγκυβέρνηση ποινικοποιεί τους αγώνες των εργαζομένων με στόχο να τους εκφοβίσει
Δίκαιος και νόμιμος ο αγώνας των εργαζομένων
«Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου  κατά την προσφιλή της μέθοδο ποινικοποίησης κάθε μορφής απεργιακής κινητοποίησης  έστειλε για μια ακόμα φορά τους  αγώνες στα δικαστήρια προκειμένου να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να τους αναγκάσει να υποχωρήσουν (…) Η προσπάθεια της αυτή όμως απέτυχε», υποστηρίζουν στην ανακοίνωσή τους, τα Τμήματα Δημόσιας Διοίκησης και Εργατικής Πολιτικής του Σύριζα.
Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφερόμενη στην απόφαση των δικαστικών αρχών για ην απεργία της ΑΔΕΔΥ.
Συγκεκριμένα αναφέρει πως, ««το Δικαστήριο εξέδωσε σήμερα, απόφαση, όπου έκρινε την απεργία – αποχή, από κάθε ενέργεια σχετική με την αξιολόγηση, παράνομη για τυπικούς λόγους, όχι όμως προσωρινά εκτελεστή, ακυρώνοντας, επί της ουσίας, τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς. Συνεπώς, η απεργία συνεχίζεται κανονικά και νόμιμα».
Ενώ σε έντονο ύφος η ανακοίνωση χαρακτηρίζει «ανθρωποφαγικό» το σχέδιο για τις αξιολογήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, σημειώνοντας πως, «μοναδικό στόχο έχει τη δημιουργία δεξαμενών υποψηφίων υπαλλήλων προς απόλυση και  την τρομοκράτηση των εργαζομένων, ώστε να μετατραπούν  σε πειθήνια όργανα της μνημονιακής πολιτικής».
Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο αγώνας των εργαζομένων είναι και δίκαιος και νόμιμος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης