Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις ΗΠΑ σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλος – Συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογο του

Στις ΗΠΑ σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλος – Συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογο του
Τι περιλαμβάνει η ατζέντα των συνομιλιών
Η συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ειρηνευτικές αποστολές, η αναβάθμιση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ στον αμυντικό και στρατιωτικό τομέα αλλά και η επικαιροποίηση του προγράμματος δωρεάν παροχής πλεονάζοντος αμυντικού υλικού των ΗΠΑ στην Ελλάδα αναμένεται να βρεθούν μεταξύ άλλων στην ατζέντα των συνομιλιών του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλου με τον Αμερικανό ομόλογο του Chuck Hagel.
Ο κ.Αβραμόπουλος έφτασε σήμερα τα ξημερώματα στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Ουάσινγκτον ενώ η συνάντηση του με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας έχει οριστεί για τις 20.45 σήμερα το βράδυ (ώρα Ελλάδας).
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναμένεται να παρουσιάσει γεγονότα, πρωτοβουλίες και κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης που κινούνται προς την κατεύθυνση της εμπέδωσης κλίματος ασφάλειας ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
Η επίσκεψη του υπουργού Εθνικής ΄Αμυνας στην Ουάσιγκτον συμπίπτει με την κινητοποίηση των ΗΠΑ που ζητούν συνεργασία από τους συμμάχους για την αντιμετώπιση της κατάστασης στο Ιράκ και τη Συρία, με αφορμή και τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλει από τζιχαντιστές.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης