Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Αθήνα την Παρασκευή 3/10 ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν, J. C. Juncker - Στήριξη για την έξοδο από το μνημόνιο θα ζητήσει ο Σαμαράς

Στην Αθήνα την Παρασκευή 3/10 ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν, J. C. Juncker - Στήριξη για την έξοδο από το μνημόνιο θα ζητήσει ο Σαμαράς
Η ταχεία απεμπλοκή της Ελλάδας από το μνημόνιο αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο στη φαρέτρα της κυβέρνησης τη δεδομένη στιγμή
Στην Αθήνα θα βρεθεί την ερχόμενη Παρασκευή 3 Οκτωβρίου ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν J. C. Juncker.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο, ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν θα έχει συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου κάνει λόγο για ανεπίσημη επίσκεψη του νέου προέδρου της Κομισιόν στην Ελλάδα.
Ωστόσο, δεδομένων των ραγδαίων εξελίξεων, τόσο σε πολιτικό, όσο και οικονομικό επίπεδο, η νέα έλευση του Juncker στην Αθήνα μόνο τυχαία και ανεπίσημη δεν είναι...
Είναι βέβαιο πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα ζητήσει στήριξη από τον Juncker στα ελληνικά σχέδια για άμεση έξοδο της Ελλάδας από το πακέτο διάσωσης και τα μνημόνια.
Η ταχεία απεμπλοκή της Ελλάδας από το μνημόνιο αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο στη φαρέτρα της κυβέρνησης τη δεδομένη στιγμή, στη σκιά του ισχυρού προβαδίσματος που διασφαλίζει σε όλες τις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ και ενόψει των κρίσιμων εκλογών για την Προεδρία της Δημοκρατίας στις αρχές του 2015.
Ήδη σήμερα, στην πρεμιέρα του νέου, κρίσιμου γύρου των διαπραγματεύσεων του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα, συζητήθηκε η επόμενη μέρα της Ελλάδας, στη μετά μνημόνιο εποχή.
Αυτό προκύπτει από δηλώσεις αξιωματούχων της κυβέρνησης που μετείχαν στις συναντήσεις με την τρόικα και οι οποίοι όπως είπαν η μεταμνημόνιος εποχή ήταν το κεντρικό θέμα το οποίο απασχόλησε τις δύο πλευρές.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Ελλάδα πολύ σύντομα θα διακόψει τη ροή των κεφαλαίων που λαμβάνει από το μηχανισμό στήριξης, ενώ από το νέο έτος, η επιτήρηση στην οποία θα παραμείνει για ένα διάστημα η χώρα, θα αλλάξει μορφή.
Να σημειωθεί πως ο Juncker θα επισκεφθεί την Αθήνα για τρίτη φορά σε διάστημα τριών μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης