Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ): Δεν θα είμαι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – Καμία σύμπλευση με κανέναν χωρίς προγραμματική συμφωνία

Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ): Δεν θα είμαι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – Καμία σύμπλευση με κανέναν χωρίς προγραμματική συμφωνία
Η ΔΗΜΑΡ θα κατέβει στις εκλογές από θέση αυτοτέλειας και αυτονομίας τόνισε ο Φ.Κουβέλης
Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης το ενδεχόμενο η ΔΗΜΑΡ να συνταχθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος να βρίσκεται στα ψηφοδέλτια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Κουβέλης υποστήριξε ότι η ΔΗΜΑΡ θα κατέβει στις επόμενες εκλογές από θέση αυτοτέλειας και αυτονομίας, υπογραμμίζοντας πως η οποιαδήποτε συνεργασία θα πρέπει να γίνει επί προγραμματικής συμφωνίας.
«Το πρόσφατο συνέδριό μας, το 3ο συνέδριό μας, αποφάσισε για την οργανωτική και πολιτική αυτονομία και αυτοτέλεια της Δημοκρατικής Αριστεράς. Και από θέση αυτοτέλειας και αυτονομίας της ΔΗΜΑΡ θα διεκδικήσουμε και την κάθοδό μας στις προσεχείς εκλογές και όποτε αυτές γίνουν. Βεβαίως, τα δημοσκοπικά ευρήματα είναι ο απόηχος του εξαιρετικά αρνητικού, για μας, εκλογικού αποτελέσματος των Ευρωεκλογών. Εκτιμώ όμως ότι υπάρχει περιθώριο ανάκαμψης και επαναφοράς της ΔΗΜΑΡ στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου», υποστήριξε ο κ.Κουβέλης
Όπως είπε ο κ.Κουβέλης, παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τη ΔΗΜΑΡ να έχει ποσοστά της τάξης του 1%, το κόμμα είναι «μία κρίσιμη μάζα στο πολιτικό σκηνικό, στην πολιτική πραγματικότητα της χώρας και γι΄αυτό αν θέλετε και η μεγάλη ενασχόληση φίλων, και αντιπάλων, αλλά και εχθρών πολλές φορές με τη Δημοκρατική Αριστερά».
Οσον αφορά τη διαφαινόμενη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και στην ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο συμμετοχής μετεκλογικά και της ΔΗΜΑΡ σε ένα τέτοιο σχήμα ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι «η όποια μετεκλογική συνεργασία δεν μπορεί να είναι γενική και αόριστη».
«Πρέπει να είναι στη βάση συγκεκριμένου προγραμματικού περιεχομένου και προγραμματικής συμφωνίας. Είτε αυτό θα λέγεται ψήφος εμπιστοσύνης, είτε ψήφος ανοχής. Κατά συνέπεια με τα δεδομένα αυτά δεν μπορώ να αντιληφθώ πως η ΔΗΜΑΡ, ένα κόμμα με σαφή τον ευρωπαϊκό προορισμό της χώρας και την πορεία την ευρωπαϊκή, μία Αριστερά της ουσιαστικής, της δημοκρατικής μεταρρύθμισης, η Δημοκρατική Αριστερά που έχει συγκεκριμένη άποψη και αντίληψη για την παρουσία της χώρας, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά στην ευρύτερη περιοχή, είναι δυνατόν γενικά και αορίστως να μπορεί να συμπλεύσει με τον οποιονδήποτε αν δεν υπάρχει προγραμματική συμφωνία» ανέφερε ο κ.Κουβέλης.
«Αν με καλούσατε να σας απαντήσω ποια επαφή και ποια συνάφεια υπάρχει μεταξύ του προγράμματος, της πολιτικής παρουσίας και της πολιτικής θέσης της Δημοκρατικής Αριστεράς με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. θα σας έλεγα καμία» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης