Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπέρ της απλής αναλογικής η ΔΗΜΑΡ – Ζητά την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών

Υπέρ της απλής αναλογικής η ΔΗΜΑΡ – Ζητά την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών
Η ισχύουσα εκλογική νομοθεσία είναι εντελώς αναντίστοιχη με τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα, τονίζεται
Υπέρ της απλής αναλογικής τάσσεται η Δημοκρατική Αριστερά, η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι πρέπει να καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών.
Όπως επισημαίνεται, «η απλή αναλογική είναι το μόνο εκλογικό σύστημα που αποτυπώνει γνήσια τους κοινωνικοπολιτικούς συσχετισμούς και διασφαλίζει την ισότητα της ψήφου» και προστίθεται ότι η ΔΗΜΑΡ «υποστηρίζει την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και κάθε άλλης διάταξης που παραμορφώνει την βούληση των εκλογέων, όπως είναι το όριο εισόδου στη Βουλή του 3%, άμεσα και από την παρούσα Βουλή, χωρίς την αναμονή της συνταγματικής αναθεώρησης».
Η ισχύουσα εκλογική νομοθεσία είναι εντελώς αναντίστοιχη με τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα, σημειώνει η Αγίου Κωνσταντίνου, η οποία τονίζει την αναγκαιότητα άμεσης αλλαγής της.
Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ, από τον Οκτώβριο του 2013, έχει καταθέσει σχετική πρόταση στη Βουλή και σημειώνει ότι η αποδοχή της από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου θα ήταν σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση εκσυγχρονισμού του πολιτικού συστήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης