Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ): Καλή και ουσιαστική η συνάντηση με τον Κ. Σημίτη - Ναι Σημίτη στη Δημοκρατική Παράταξη

Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ): Καλή και ουσιαστική η συνάντηση με τον Κ. Σημίτη - Ναι Σημίτη στη Δημοκρατική Παράταξη
Ανταποκρίνεται στο κάλεσμα Βενιζέλου για συσπείρωση ο πρώην πρωθυπουργός
(upd3) Για καλή και ουσιαστική συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σημίτη έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος με το πέρας της συνάντησης που είχαν σήμερα το πρωί στη Βουλή.
Όπως έγινε γνωστό, η συνάντηση των Βενιζέλου - Σημίτη διήρκεσε περίπου μια ώρα.
Εξερχόμενος από το γραφείο του κ. Σημίτη, σε σύντομη συνομιλία του με δημοσιογράφους ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ήταν μια καλή και ουσιαστική συζήτηση για όλα τα θέματα, τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, την οικονομία και τα διεθνή θέματα.
Επιπλέον, ανέφερε ότι προφανώς μίλησαν και για την εσωτερική πολιτική κατάσταση, «όπου το μείζον ζήτημα είναι η σταθερότητα του τόπου και η διαμόρφωση της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης γύρω από τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας», ενώ υπογράμμισε ότι είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Σημίτη «για την πορεία προς το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, κορμός της οποίας είναι φυσικά το ΠΑΣΟΚ».
Από την πλευρά του ο κ.Σημίτης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του, αναφέρει ότι κατά τη συνάντηση που είχε με τον κ.Βενιζέλο «συζήτησαν τα κύρια θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, και ιδίως τις μελλοντικές εξελίξεις στην οικονομία και τις σχέσεις της Ελλάδας με τις γειτονικές της χώρες».
«Όσον αφορά τη συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, συμφώνησαν ότι η Δημοκρατική Παράταξη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα. Ο Κώστας Σημίτης επεσήμανε την ανάγκη να συνεχιστεί εντατικά η προσπάθεια συνεργασίας με όλες τις κινήσεις και τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην δημιουργία του αναγκαίου ισχυρού πόλου για την πολιτική σταθερότητα και το μέλλον της χώρας» αναφέρει στην ανακοίνωση του το γραφείο του κ.Σημίτη.
Σημειώνεται πως χθες ο κ.Βενιζέλος συναντήθηκε για περίπου δύο ώρες με τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.
Αν και ο κ.Βενιζέλος χαρακτήρισε τη συνάντηση «»πολύ φιλική και με θετικό πρόσημο», ο κ.Παπανδρέου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων εξέφραζε τις ενστάσεις και τις διαφωνίες του για τα σχέδια της σημερινής ηγεσίας του κόμματος αναφορικά με την πορεία του ΠΑΣΟΚ.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι έκαναν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα διεθνή θέματα, για την οικονομία, για τη διαπραγμάτευση και για την παράταξη, για τη συσπείρωση των δυνάμεων, όπως πρόσθεσε.
Ερωτηθείς αν του ανέφερε ο κ. Παπανδρέου εάν θα είναι υποψήφιος, απάντησε ότι δεν μπήκαν σε τέτοια θέματα, ότι τώρα θα γίνει η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2016.

Πρώτη ενημέρωση: 09:20, Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης