Τελευταία Νέα
Πολιτική

FΤ: Χαμηλά ο πήχης των προσδοκιών για την τρίτη ψηφοφορία – Σε προεκλογική τροχιά τα κόμματα

FΤ: Χαμηλά ο πήχης των προσδοκιών για την τρίτη ψηφοφορία – Σε προεκλογική τροχιά τα κόμματα
Όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η προεδρική εκλογή, το πολιτικό κλίμα στη χώρα έχει βαρύνει
Στους αμφιταλαντευόμενους βουλευτές απευθύνθηκε το Σάββατο ο Αντώνης Σαμαράς, σε μια ύστατη έκκληση για συναίνεση, σύμφωνα με τους FT.
Παρά την «ξέφρενη ψηφοθηρία» που σημειώθηκε στη διάρκεια του σαββατοκύριακου με στόχο τους βουλευτές που θεωρούνται «ανοιχτοί» προς μια προοπτική συναίνεσης, σημειώνει η εφημερίδα, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν αμφιβολίες για το εάν ο κ. Δήμας θα συγκεντρώσει περισσότερες από 175 ψήφους.
«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα δυσάρεστο αποτέλεσμα τη Δευτέρα», δήλωσε στους Financial Times το στέλεχος της ΝΔ.
Τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ, έχουν ήδη ξεκινήσει τις προεκλογικές ετοιμασίες, διορίζοντας υπεύθυνους για την προεκλογική εκστρατεία τους και καταρτίζοντας λίστες με τους υποψηφίους.
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη θέσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε προεκλογική τροχιά, υποσχόμενος απόσυρση των μνημονιακών μεταρρυθμίσεων και επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με τους δανειστές.
Όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η προεδρική εκλογή, το πολιτικό κλίμα στη χώρα έχει βαρύνει, παρατηρεί η βρετανική εφημερίδα, ιδίως μετά τις αποκαλύψεις περί πυρετωδών παρασκηνιακών διεργασιών και προσπαθειών εξαγοράς βουλευτικών ψήφων.
Οι ηγέτες της μετριοπαθούς Δημοκρατικής Αριστεράς και της δεξιάς παράταξης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι οποίοι μετρούν συνολικά 19-20 ψήφους, έχουν αρνηθεί να στηρίξουν τον υποψήφιο της κυβέρνησης, Σταύρο Δήμα, ανοίγοντας τον δρόμο για σύναψη εκλογικών συμμαχιών με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Και τα δύο κόμματα, ωστόσο, ρισκάρουν να μείνουν εκτός Βουλής, καθώς σύμφωνα με αρκετές δημοσκοπήσεις δεν συγκεντρώνουν το ελάχιστο ποσοστό του 3% που απαιτείται για να εκπροσωπηθούν στο κοινοβούλιο, καταλήγει το δημοσίευμα.

www.bankingnews

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης