Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Αναγκαία η ένταξη της Ελλάδας στο QE της ΕΚΤ - Στoν ΣΥΡΙΖΑ η ευθύνη τυχόν εξαίρεσης

Βενιζέλος: Αναγκαία η ένταξη της Ελλάδας στο QE της ΕΚΤ - Στoν ΣΥΡΙΖΑ η ευθύνη τυχόν εξαίρεσης
Πυρά προς ΝΔ, Ποτάμι και Παπανδρέου
Την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ κατέστησε αναγκαία ο Ευ. Βενιζέλος.
Ειδικότερα, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως «η Ελλάδα δεν πρέπει να αποκλειστεί από την αγορά ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά» προσθέτοντας πως θα κάνει το παν προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη.
Βέβαια, εξήγησε πως τυχόν εξαίρεση της Ελλάδας από το πρόγραμμα της ΕΚΤ θα οφείλεται στην πολιτική αβεβαιότητα και στην άρνηση αναγνώρισης της συνέχειας του κράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφερόμενος στη ΝΔ, την κατηγόρησε για «οικειοποίηση του κυβερνητικού έργου», ενώ όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, απέδωσε την κατάρρευσή του στις επιλογές της περιόδου 2010 – 2011.
Μάλιστα, μεμφόμενος τον Γ. Παπανδρέου, διέτεινε πως «ο χειρισμός του δημοψηφίσματος και όλη η ιστορία που προκλήθηκε στο εκλογικό Σώμα στην κοινωνία στις διεθνείς αγορές στους εταίρους μας, μας οδήγησε σε μια θέση τραγική και αυτό είχε ως συνέπεια τελικά να πάμε στη συνεργασία με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Καρατζαφέρη και να εμφανιζόμαστε στις δημοσκοπήσεις την εποχή εκείνη με ποσοστά τα οποία ήταν 3 ή 4%».
Τέλος, αναφερόμενος στο Ποτάμι, εξήγησε πως έχει μετατραπεί σε μία «ετερόκλητη κοινοπραξία, έχει μέσα παλιά στελέχη της ΔΗΜΑΡπου προέρχονται από την κομμουνιστική Αριστερά την Κεντροαριστερά, έχει απολίτικους ανθρώπους οι οποίοι στρέφονται κατά των κομμάτων αλλά τώρα θέλουν να είναι κόμμα και να αναπτύξουν πολιτική δραστηριότητα».
Μάλιστα, έκανε λόγο για δεξιούς νεοφιλελεύθερους οι οποίοι έχουν ακόμη και θατσερικές απόψεις πολλοί από αυτούς συνεργάστηκαν με την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης