Τελευταία Νέα
Πολιτική

Carney(ΒoE): Η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να κηρύξει στάση πληρωμών

tags :
Carney(ΒoE): Η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να κηρύξει στάση πληρωμών
Η δυνατότητα της ευρωζώνης να αποτρέψει τη μετάδοση μιας τέτοιας κρίσης είναι πλέον αξιοσημείωτη
Η ελληνική κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει σαφώς ότι δεν σκοπεύει να κηρύξει στάση πληρωμών, τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Mark Carney, ενώ πρόσθεσε ότι η δυνατότητα της ευρωζώνης να αποτρέψει τη μετάδοση μιας τέτοιας κρίσης είναι πλέον αξιοσημείωτη.
«Πρέπει όλοι να αναγνωρίσουμε ότι δεν είναι η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να κηρύξει στάση πληρωμών», είπε ο Carney έπειτα από ομιλία του στο Δουβλίνο.
Ωστόσο, επισήμανε, «οι δυνατότητες αποφυγής της μετάδοσης [της κρίσης] από κάτι τέτοιο είναι πλέον αξιοσημείωτες, αν όχι υπέρμετρες».
Νωρίτερα, στην ομιλία του, ο διοικητής της BoE κάλεσε την ευρωζώνη να προχωρήσει στο αμφιλεγόμενο βήμα της μετατροπής της νομισματικής ένωσης σε δημοσιονομική ένωση, ώστε να αποφύγει την παγίδα του χρέους λόγω της βραδείας ανάπτυξής της—μια πρόταση όμως την οποία η Γερμανία θεωρείται βέβαιο πως απορρίπτει.
Ο επικεφαλής του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της Βρετανίας εξήρε την «τόλμη» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του σχεδίου που ανακοίνωσε ο Mario Draghi την περασμένη εβδομάδα, δηλαδή την αγορά κρατικών ομολόγων αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ για να αντιμετωπιστεί ο «δυνητικά επικίνδυνος» συνδυασμός της χαμηλής ανάπτυξης και της πτώσης των τιμών.
Ωστόσο επέκρινε την ευρωζώνη διότι δεν προωθεί άλλες μεταρρυθμίσεις, κυρίως τη μετατροπή του ενιαίου νομισματικού χώρου σε μια ζώνη όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου η καθεμιά πολιτεία αντιμετωπίζει νομισματικά ή οικονομικά σοκ διαμέσου ομοσπονδιακών παρεμβάσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης