Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Πόλεμος» στο ΠΑΣΟΚ - Κόντρα Βενιζέλου - Γεννηματά για την εκλογή νέου προέδρου

«Πόλεμος» στο ΠΑΣΟΚ - Κόντρα Βενιζέλου - Γεννηματά για την εκλογή νέου προέδρου
Ο κ. Βενιζέλος απείλησε με παραίτηση εάν δεν συμμορφωθεί με την πρόταση του
Νέα ρήξη έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ μετά το απογοητευτικό εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου, με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά τον πρόεδρο τυου κόμματος Ευ. Βενιζέλο και την βουλευτή, Φ. Γεννηματά.
Ειδικότερα κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου η κ. Γεννηματά αντέδρασε στο χρονοδιάγραμμα του κ. Βενιζέλου και ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου και πάντως πριν από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που προγραμματίζεται για τον Μάιο.
Συγκεκριμένα πρόετεινε τη σύγκληση Εθνικής Συνδιάσκεψης Θέσεων, με την προβλεπόμενη από το καταστατικό σύνθεση, πριν από το Πάσχα, στο πλαίσιο της οποίας οι υποψήφιοι Πρόεδροι θα καταθέσουν τις προτάσεις τους. Αμέσως μετά τη Συνδιάσκεψη να γίνει η εκλογή του Προέδρου από τη βάση και εντός εύλογου χρονικού διαστήματος ο νέος Πρόεδρος να ορίσει Συνέδριο με επανιδρυτικά χαρακτηριστικά και εκλογή νέων οργάνων του κόμματος.
Κατά πληροφορίες η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι: «ένα συνέδριο που οργανώνεται από τον Πρόεδρο που απέρχεται και με όλα τα ζητήματα ανοιχτά, δεν διαμορφώνει συνθήκες ανασύνταξης του ΠΑΣΟΚ. Στο 4,7% δεν ταιριάζει πόλεμος μηχανισμών».
Μάλιστα η κ. Γεννηματά δήλωσε κατηγορηματικά στους συνομιλητές της ότι δεν θέλει να έχει συμμετοχή σε κάτι τόσο κατάπτυστο , που όπως ισχυρίζεται κρύβει δεύτερες σκέψεις δηλαδή κλείσιμο του ματιού σε συγκεκριμένο υποψήφιο για την προεδρία.
Όπως μεταφέρθηκε, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε αυστηρά στην διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου ότι «ή θα συμφωνήσετε στην εισήγησή μου ή παραιτούμαι τώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης