Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας σε Παπούλια: Θα ξεπεράσουμε τον κάβο – Περιμέναμε τη σκληρή στάση

Τσίπρας σε Παπούλια: Θα ξεπεράσουμε τον κάβο – Περιμέναμε τη σκληρή στάση
Ακολουθούν οι επαφές του πρωθυπουργού με Βενιζέλο, Θεοδωράκη
(upd3) Την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει τον κάβο στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους προκειμένου να δοθούν στην χώρα οι δυνατότητες να προχωρήσει εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του με τον ΠτΔ, Κ. Παπούλια.
«Είμαστε στο μέσο μιας σκληρής διαπραγμάτευσης.
Περιμέναμε τη σκληρή στάση.
Μας βοηθά η ανάταση του ελληνικού λαού .
Υπάρχουν επίσης κινητοποιήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη που μας στηρίζουν» τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Είμαστε σε μια κρίσιμη φάση διαπραγμάτευσης.
Ευελπιστούμε να περάσουμε τον κάβο που θα μας δώσει δυνατότητες να προχωρήσουμε» είπε ο κ.Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε πολύ κρίσιμη και ευαίσθητη τη στιγμή που κατατίθεται η πρόταση από την ελληνική πλευρά για την παράταση της δανειακής σύμβασης για την οποία εξέφρασε την ελπίδα ότι θα γίνει δεκτή.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι παρακολουθεί και βλέπει τις δυσκολίες στην προσπάθεια της χώρας και έκανε λόγο για μια ιστορική στιγμή για την Ευρώπη.
Την χαρακτήρισε ως την ιστορικότερη στιγμή μετά την επανάσταση του 1848, την οποία ακολούθησε η δημιουργία των εθνικών κρατών στην Ευρώπη.
«Η προσμονή του λαού είναι πολύ μεγάλη για την επιτυχία της κυβέρνησης, ελπίζω να πάνε όλα καλά» κατέληξε ο κ. Παπούλιας.
Ο κ.Τσίπρας μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι, συνοδευόμενος από τονυπουργό Επικρατείας, Ν. Παππά και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη, προκειμένου να ενημερώσει και επίσημα τον κ.Παπούλια για την υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου.
Κατόπιν της συνάντησης με τον κ. Παπούλια, ο πρωθυπουργός θα έχειδιαδοχικές συναντήσεις με τον επικεφαλής του Ποταμού Σταύρο Θεοδωράκη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Στ. Θεοδωράκη στις 13.00 και στις 14.00 με τον Ευ. Βενιζέλο προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων.

(πρώτη ενημέρωση 17 Φεβρουαρίου 20:38)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης