Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Η Ελλάδα βρίσκεται στο τέλος της κρίσης - Η πορεία δεν πρέπει να ανατραπεί

Βενιζέλος: Η Ελλάδα βρίσκεται στο τέλος της κρίσης - Η πορεία δεν πρέπει να ανατραπεί
Συνάντηση των δύο ανδρών στο Μέγαρο Μαξίμου
Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο τέλος της κρίσης και η πορεία δεν πρέπει να ανατραπεί εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα.
«Η Ελλάδα χρειάζεται στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα, μικρό και εφικτό, ώστε να καλύψει τις ανάγκες» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.
Παράλληλα σημείωσε ότι «η νέα κυβέρνηση υιοθέτησε τη δική μας λογική για το χρέος» ενώ τόνισε ότι δεν έπρεπε να χαθεί χρόνος καθώς ο Φεβρουάριος έπρεπε να τελειώσει αφού είχε υπάρξει διαπραγμάτευση επί της ουσίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης από κοινού Τσίπρας και Βενιζέλος τόνισαν την ανάγκη συσπείρωσης στην διαπραγμάτευση με την Ευρώπη.
Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι στηρίζει τη διαπραγμάτευση και επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη να συσταθεί εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, με τον πρωθυπουργό να απαντά πως ο εν λόγω μηχανισμός μπορεί να εξελιχθεί και σε κάτι τέτοιο.
Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος είπε στον πρωθυπουργό ότι στη διαπραγμάτευση χρειάζεται προσοχή, με τον πρωθυπουργό να σημειώνει ότι χρειάζεται και ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.
«Ελπίζω ότι την Παρασκευή θα πάμε καλά. Αυτό θα εξαρτηθεί και από την πρόταση [παράτασης της βοήθειας] που θα καταθέσει αύριο [Πέμπτη] η ελληνική πλευρά» δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης μετά τη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα, αναφερόμενος στην ενδεχόμενη σύγκλιση έκτακτου Eurogroup την Παρασκευή.
Ακόμη σημείωσε ότι θα ήταν χρήσιμο να υπάρξει ένας μόνιμος μηχανισμός αλληλοενημέρωσης, μία πρόταση που βρίσκει σύμφωνο τον κ.Βενιζέλο, ο οποίος όπως είπε το είχε προτείνει και κατά το παρελθόν.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης