Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Θανατηφόρο φλερτ με το πιστωτικό γεγονός – Είμαστε κοντά σε εσωτερική στάση πληρωμών

Βενιζέλος: Θανατηφόρο φλερτ με το πιστωτικό γεγονός – Είμαστε κοντά σε εσωτερική στάση πληρωμών
Στις 15 με 17 Μαΐου το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – Ολοκληρώνεται αμετάκλητα η θητεία του κ.Βενιζέλου
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος υποστήριξε χαρακτηριστικά πως υπάρχει «ένα θανατηφόρο φλερτ με το πιστωτικό γεγονός».
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Πολιτικό Συμβούλιο και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «πρόβλημα με τα αποθεματικά», υπογραμμίζοντας ότι θλίβεται «αν όλο αυτό τελικά καταλήξει σε ένα δημοψήφισμα».
Ο κ.Βενιζέλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά και διερωτήθηκε ποιο είναι τελικά το σχέδιο της κυβέρνησης, η ρήξη ή ένας έντιμος συμβιβασμός με τους εταίρους.
«Το θέμα είναι η οικονομία και η ευημερία των Ελλήνων» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας πως η στρατηγική της κυβέρνησης είναι «η μετάθεση της ευθύνης στους Ευρωπαίους εταίρους», κάτι που όπως είναι εξαιρετικά επικίνδυνο».
Επιπλέον, σημείωσε ότι αυτές τις 50 ημέρες διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ «βλέπουμε να αναδύονται παλαιοί, αντιδυτικοί μύθοι», όσον αφορά στον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στο ελληνικό ζήτημα η Ρωσία και η Κίνα.
Παράλληλα έκανε λόγο για «τυφλό αντιγερμανισμό» και για μια «βαθιά σύγχυση», αναφορικά με το κατοχικό δάνειο και τις επανορθώσεις, υπογραμμίζοντας πως γίνεται και ένα παιχνίδι «στον ευαίσθητο χώρο που λέγεται αμυντική πολιτική».
«Η κυβέρνηση νομίζει πως κερδίζει χρόνο, αλλά αντιθέτως χάνει πολύτιμο εθνικό χρόνο», είπε ο κ.Βενιζέλος, τονίζοντας ότι τις τελευταίες 50 ημέρες έχουν επιδεινωθεί όλα τα οικονομικά μεγέθη.
«Έχουμε υστέρηση εσόδων.
Είμαστε πολύ κοντά στην εσωτερική στάση πληρωμών.
Αυτό, για την ώρα, μπορεί να μην άφορα μισθούς και συντάξεις, αλλά αφορά στη λειτουργία της οικονομίας», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.
Όπως ανακοίνωσε, το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα γίνει στις 15, 16 και 17 Μάιου, ενώ κατέστησε σαφές ότι η θητεία του ολοκληρώνεται αμετάκλητα.

www.bankingenws.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης