Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δραγασάκης: Θα κάνουμε συμβιβασμούς, αλλά δεν πρόκειται να προδώσουμε τη λαϊκή ψήφο

Δραγασάκης: Θα κάνουμε συμβιβασμούς, αλλά δεν πρόκειται να προδώσουμε τη λαϊκή ψήφο
"Είμαστε υπέρ των μεταρρυθμίσεων και εναντίον της λιτότητας"
Τη διάθεση της κυβέρνησης να προβεί σε συμβιβασμούς αποκαλύπτει ο Γιάννης Δραγασάκης, σπεύδοντας να καταστήσει ωστόσο, σαφές πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να προδώσει τη λαϊκή ψήφο.
Ειδικότερα, μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα «LesEchos», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένη να ανατρέψει τη λιτότητα, η οποία τα τελευταία χρόνια κατέστρεψε την Ελλάδα.
«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνεργαστούμε με τους Ευρωπαίους. Προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, αλλά οι Ευρωπαίοι δεν κάνουν το ίδιο» τονίζει, κατηγορώντας τις Βρυξέλλες πως επιχειρούν να αποφύγουν την τήρηση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.
«Υπάρχουν χώρες που αμφισβητούν τη συμφωνία ή προσπαθούν να την ερμηνεύσουν κατά το δοκούν» συμπληρώνει.
«Ορισμένες πολιτικές δυνάμεις αρνούνται να αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών. Εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε παραχωρήσεις, αλλά ουδέποτε δεν θα προδώσουμε τη λαϊκή ψήφο. Είμαστε υπέρ των μεταρρυθμίσεων και εναντίον της λιτότητας» υπερθεματίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Παράλληλα, υποστηρίζει πως η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας είναι και πρόθυμη και ικανή να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά.
Σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις, υπογραμμίζει πως αυτό το ζήτημα δεν αφορά τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος.
«Οι αποζημιώσεις έχουν μεγάλη συμβολική αξία και γι’ αυτό δεν διαπραγματευόμαστε μόνο με τη Γερμανία, αλλά με το σύνολο των ευρωπαϊκών θεσμών» εξηγεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης