Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Ο Βαρουφάκης πήγε στο ΔΝΤ για να προσκυνήσει… - Έρχεται «σενάριο Κύπρου» και στην Ελλάδα

Βενιζέλος: Ο Βαρουφάκης πήγε στο ΔΝΤ για να προσκυνήσει… - Έρχεται «σενάριο Κύπρου» και στην Ελλάδα
"Η εξεταστική επιτροπή πρέπει να ερευνήσει τα τεκταινόμενα και προ του 2009"
Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τη συζήτηση για την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «απαράδεκτο» κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
«Η Επιτροπή διασπά τη χώρα, καθώς διαρρηγνύει την εθνική και διαπραγματευτική ενότητα» υπογράμμισε ο Ευ. Βενιζέλος.
Παράλληλα, τόνισε πως η κυβέρνηση κινείται σε επίπεδο εβδομάδας, καθώς δίνει μάχη για να μείνει στη ζωή.
«Αυτή τη φορά, ο Γ. Βαρουφάκης πήγε στο ΔΝΤ για να προσκυνήσει και να λάβει μία εβδομάδα ζωής ακόμη» υπογράμμισε σε έντονο ύφος.
Ωστόσο, δεσμεύτηκε πως το ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει στις εργασίες της Επιτροπής, προκειμένου να καταγραφεί η ιστορική αλήθεια των τελευταίων ετών και να διαψευστούν οι πλάνες της κυβέρνησης.
«Ουδέν κρυπτόν από τον ήλιο» σχολίασε εμφατικά.
«Εξαιρετική και μοναδική ευκαιρία η εξεταστική ώστε να καταλάβει ο ελληνικός λαός τη νέα πραγματικότητα» σημείωσε εν συνεχεία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Επίσης, επανέλαβε πως η εξεταστική επιτροπή πρέπει να ερευνήσει τα τεκταινόμενα και προ του 2009, δηλαδή της περιόδου της διακυβέρνησης του Κ. Καραμανλή, ενώ κατήγγειλε πως η απαλλαγή της συγκεκριμένης περιόδου φανερώνει μία πολιτική συμφωνία ασυλίας.
Σχετικά με το έλλειμμα του 2009, υποστήριξε πως «είναι λυπηρό ο Τσίπρας να υιοθετεί τη συνωμοσιολογία του Καμμένου», ενώ αναφορικά με την «ανατροπή» του Παπανδρέου, διερωτήθηκε γιατί «δεν ρωτάει τη Λούκα Κατσέλη πως έπεσε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου».
«Κύριε Τσίπρα θέλετε να μάθετε τι έγινε στις Κάννες; Θα σας απαντήσω: Ότι έγινε στην 7μερή σας! Ο Τσίπρας έχει ζήσει προληπτικά τις Κάννες του! Και να πάει σε εκλογές, τι θα πει;» συνέχισε αυστηρό ύφος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Όσον αφορά το PSI, εξήγησε πως «δεν υπήρχαν συμμαχικοί συσχετισμοί για να πραγματοποιηθεί νωρίτερα το κούρεμα του χρέους. Ήταν όλοι αντίθετοι».
«Εάν δεν είχε μεσολαβήσει το κούρεμα του χρέους, σήμερα θα είχαμε χρέος 400 δισ., όχι 320 δισ.» συμπλήρωσε, ενώ απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα διέτεινε πως «όταν κουρέψετε έστω και ένα ευρώ από το ελληνικό χρέος, ελάτε να μου το δείξετε».
«Οι δικές σας συνδικαλιστικές ηγεσίες έκαναν ζημιά στα ασφαλιστικά ταμεία και αυτό θα διερευνηθεί» συνέχισε χαρακτηριστικά.
«Καρφώνοντας» την περίοδο Καραμανλή, υπενθύμισε πως «στα 180 δισ. το χρέος το 2004 και αυξήθηκε στα 300 δισ. το 2009».
Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση, ο Ευ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «ταπείνωση της χώρας» αλλά και για συνεχή διολίσθηση της οικονομίας.
«Πάει η ανάπτυξη, πάει το πρωτογενές πλεόνασμα, πάει η ευστάθεια των τραπεζών» τόνισε εν συνεχεία, ενώ προειδοποίησε πως η νέα ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος θα επέλθει στα πρότυπα της Κύπρου.
Χωρίς το απόθεμα του ΤΧΣ θα κάνετε ανακεφαλαιοποιήσεις, σύμφωνα με το κυπριακό μοντέλο, διευκρίνισε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε λόγο για «βλάβη του δημοσίου» σε κάθε κίνηση της κυβέρνησης που ρίχνει τη χρηματιστηριακή αξία των τραπεζικών μετοχών.
«Οι Ευρωπαίοι δεν θα μας επιτρέψουν να πάμε σε Grexit και πιστωτικό γεγονός» συμπλήρωσε, ενώ διευκρίνισε πως η Ελλάδα έχει ήδη κηρύξει στάση πληρωμών στο εσωτερικό.
Επίσης, κατέστησε σαφές πως η Ελλάδα οδηγείται σε νέο πακέτο βοήθειας, με ακόμη σκληρότερους όρους.
«Ελάτε στην εξεταστική να δούμε τι να συνέβαινε εάν η χώρα οδηγείτο στην ασύντακτη χρεοκοπία» κατέληξε ο Ευ. Βενιζέλος, απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης