Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Aποκαλύπτεται η πραγματική στυγνή εξουσία των μονοπωλίων και των διαχειριστών του

Κουτσούμπας: Aποκαλύπτεται η πραγματική στυγνή εξουσία των μονοπωλίων και των διαχειριστών του
Χαιρετισμός του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα, στα εγκαίνια του στεκιού πολιτιστικής δημιουργίας της ΚΝΕ
«Μας θέλουν όλους και όλες συνένοχους στο έγκλημα που ετοιμάζουν, μέσα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου που μας έφερε έως εδώ», ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας.
Σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια του στεκιού πολιτιστικής δημιουργίας της ΚΝΕ, ο ίδιος επεσήμανε ότι «κάθε μέρα γινόμαστε μάρτυρες αρνητικών εξελίξεων για το λαό και τη νεολαία.
Ζούμε σε μια δύσκολη εποχή.
Κάθε μέρα που περνά αποκαλύπτεται όλο και πιο καθαρά η πραγματική στυγνή εξουσία των μονοπωλίων και των διαχειριστών του.
Τους προηγούμενους κυβερνώντες τους γνωρίσαμε καλά.
Οι καινούργιοι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχουν αρχίσει να δείχνουν κι αυτοί το πραγματικό τους πρόσωπο, μέσα σε 3 μόλις μήνες».
Και συνέχισε λέγοντας πως «μέσα σε 10 μέρες επέβαλαν 2 επαίσχυντες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
Πριν λίγους μήνες δήλωναν έτοιμοι να σκίσουν τα μνημόνια που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις των μερκελιστών, δήλωναν ότι θα βαράνε τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές και σήμερα χαριεντίζονται με την Μέρκελ στην Ευρώπη, προβάλουν τα ίδια κινδυνολογικά διλήμματα για να σκύψει το κεφάλι ο λαός, και να αποδεχτεί να συνεχίζεται το πρόγραμμα αντιλαϊκών μέτρων.
Μας θέλουν όλους και όλες συνένοχους στο έγκλημα που ετοιμάζουν, μέσα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου που μας έφερε έως εδώ.
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα είναι εδώ για να ρίχνουν φως στο δρόμο που περπατούν αγκαλιασμένοι οι αγωνιστές της ζωής».
Περαιτέρω, ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε πως  «το Φεστιβάλ σε μια περίοδο ανόδου της λαϊκής πάλης μετά την πτώση της χούντας, νομιμοποίησης του ΚΚΕ, άνοιξε νέους δρόμους σε πολλούς τομείς, έδωσε δυναμισμό στην ανάπτυξη της ΚΝΕ.
Το στέκι αυτό εδώ στην Τροίας, στην καρδιά της Αθήνας, σε μια περίοδο που αγωνιζόμαστε να γυρίσουμε μπροστά τον τροχό, μπορεί, χέρι- χέρι με το φεστιβάλ, να εμπνεύσει τη συλλογική και ατομική δημιουργία, την αγωνιστική ανάταση της νεολαίας, του λαού μας.
Να γίνει εστία φωτιάς, που θα συμβάλει στο «κάψιμο» της σαπίλας».
Κατά τον ίδιο, πολλοί άνθρωποι σήμερα του πολιτισμού, των τεχνών, νέοι και νέες αναζητούν απαντήσεις, νέες απαντήσεις και «δεν υπάρχει άλλος χώρος που μπορεί να συμβάλει, που μπορεί να δώσει πραγματικές απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα, να ανοίξει έστω δρόμους αναζήτησης, από το ΚΚ και την ΚΝ, που σχεδόν ένα αιώνα τώρα ανάδειξαν και αναδεικνύουν τα συμφέροντα των εργαζομένων σε όλους τους τομείς της ζωής συμπεριλαμβανομένης και της τέχνης.
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «όταν η εργατική τάξη έρθει στην εξουσία, θα επανακτήσει τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά του παρελθόντος και θα γίνει ο φυσικός κληρονόμος των θετικών παραδόσεων, δημιουργώντας βέβαια σε νέα, ανώτερη βάση τον πολιτισμό της νέας κοινωνίας της πραγματικής ελευθερίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης