Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: «Κουκουλοφόρος εξωτερικού» ο κ. Τσίπρας – «Μας δουλεύει εν ψυχρώ»

Βενιζέλος: «Κουκουλοφόρος εξωτερικού» ο κ. Τσίπρας – «Μας δουλεύει εν ψυχρώ»
«Δεν υπάρχει ενότητα λόγου, δεν υπάρχει ενιαία ομάδα, δεν υπάρχει διαφάνεια»
«Κουκουλοφόρο εξωτερικού» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, σήμερα, από το ραδιόφωνο του Real.
Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, ο κ. Βενιζέλος άσκησε δριμεία κριτική στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά κυρίως στον έλληνα πρωθυπουργό, τονίζοντας πως «μας δουλεύει εν ψυχρώ».
«Δεν έχει κάνει ποτέ κανείς καμία σοβαρή διαπραγμάτευση.
Δεν γίνεται διαπραγμάτευση.
Έχουμε σπαταλήσει τον χρόνο, συνεχώς αλλάζουμε τους διαπραγματευτές», ανέφερε αναλυτικότερα, ο κ. Βενιζέλος, σχετικά με τις διαπραγματευτικές προσπάθειες της κυβέρνησης.
Στη συνέχεια, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στερείται ενότητα λόγου, ότι «δεν υπάρχει ενιαία ομάδα και δεν υπάρχει διαφάνεια», καθώς όπως είπε «άλλη διαπραγμάτευση κάνει ο κ. Παππάς στο γκρουπ της Φρανκφούρτης, άλλη ο κ. Χουλιαράκης στο Brussels Group, άλλη ο κ. Θεοχαράκης στο Euro Working Group, άλλη ο κ. Δραγασάκης ως αντιπρόεδρος, άλλη ο κ. Βαρουφάκης ως υπουργός, άλλη ο κ. Τσακαλώτος ως αναπληρωτής υπουργός».
«Κοροϊδευόμαστε και τρώμε τον χρόνο», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος αναφέρθηκε και στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, όταν βρισκόταν από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ειδικότερα, σχολίασε πως αν δεν υπήρχε η συνεχής υπονόμευση του κ. Τσίπρα, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα είχε καταλήξει σε συμφωνία με τους εταίρους, τονίζοντας πως τότε ο ΣΥΡΙΖΑ τους χαρακτήριζε ως «τρόικα εσωτερικού».
Για να διερωτηθεί έπειτα «Αυτός που λειτουργούσε ως υπονομευτής του κύρους της κυβέρνησης, της κυβέρνησης της νόμιμης, της συνταγματικής, σε όλη τη διαπραγμάτευση, πώς πρέπει να χαρακτηριστεί;» και να απαντήσει πως «πρέπει να χαρακτηριστεί κουκουλοφόρος εξωτερικού».
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στην προοπτική ενός δημοψηφίσματος, η οποία δεν έχει αποκλειστεί από την κυβέρνηση.
Ειδικότερα, σχολίασε πως «όπως και να το βάλεις το ερώτημα, το ερώτημα θα εισπραχθεί ως ναι ή όχι στο ευρώ».
«Γιατί θα έκλειναν οι τράπεζες και θα κατέρρεε η οικονομία;
Γιατί πώς θα άντεχε η οικονομία μία αβεβαιότητα σε σχέση με τη νομισματική κατάσταση της χώρας;
Το ίδιο ισχύει και για τις εκλογές, αν οι εκλογές υποκρύπτουν τη μοίρα της χώρας», ανέφερε σχετικά.
Πρόσθεσε δε πως «το δημοψήφισμα μπορεί να είναι τριών ειδών.
Είτε δημοψήφισμα ρήξης: ‘Δεν τα βρήκα, πάω σε ρήξη, στηρίξτε με για να ακολουθήσω μια μοναχική πορεία’.
Είτε δημοψήφισμα συμβιβασμού: ‘Συμβιβάστηκα, πείτε μου αν καλώς συμβιβάστηκα’.
Είτε το δημοψήφισμα του Ποντίου Πιλάτου: ‘Η κυβέρνηση λέει ότι δεν ξέρω τι να κάνω, ας μου πει ο ελληνικός λαός τι πρέπει να κάνω. Εγώ θεωρώ ότι δυσκολεύομαι γιατί η συμφωνία είναι ετεροβαρής, είναι σκληρή, αλλά θα κάνω ό,τι μου πει ο ελληνικός λαός’» εξήγησε στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος για να προσθέσει πως «δεν υπάρχουν Πόντιοι Πιλάτοι τώρα.
Και επίσης, δεν υπάρχει δημοψήφισμα συμβιβασμού.
Διότι κανείς στην Ευρώπη δεν πρόκειται να συμφωνήσει με τον κ. Τσίπρα και την ελληνική κυβέρνηση υπό την αίρεση του δημοψηφίσματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης