Τελευταία Νέα
Πολιτική

Crash test για το πολυνομοσχέδιο στο υπουργικό συμβούλιο πριν σταλεί στους θεσμούς

Crash test για το πολυνομοσχέδιο στο υπουργικό συμβούλιο πριν σταλεί στους θεσμούς
Πρώτα θα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο και μετά θα σταλεί στους θεσμούς το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης 
Την αναβολή της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου στους θεσμούς αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση.
Αιτία αποτελεί η πρόθεση της κυβέρνησης να λάβει την έγκριση του πολυνομοσχεδίου από το υπουργικό συμβούλιο προτού αυτό κατατεθεί στο Brussels Group και στο Euro Working Group.
Το πολυνομοσχέδιο - «σκούπα» τα βασικά σημεία του οποίου είναι έτοιμα, αποτελεί ίσως την τελευταία ελπίδα της κυβέρνησης προκειμένου να ξεμπλοκάρει η συμφωνία τις επόμενες ημέρες.
Ωστόσο το οικονομικό επιτελείο θα βρεθεί αντιμέτωπο με τις αντιρρήσεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης και κυρίως της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει στις πιέσεις των δανειστών για «υποταγή και νέα μέτρα».
Σε κάθε περίπτωση το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την έγκριση του πολυνομοσχεδίου στο υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια στη Βουλή.
Πάντως παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση εκφράζει την αισιοδοξία της για επίτευξη συμφωνίας τις επόμενες ημέρες, εντύπωση προκαλεί η αναφορά κύκλων του υπουργείου Οικονομικών ότι υπάρχει plan B σε περίπτωση ρήξης και αδιεξόδου με τους εταίρους.
Όπερ μεθερμηνευόμενον ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παίζει το «χαρτί» της ρήξης σε περίπτωση που οι εταίροι επιμείνουν να μην σέβονται τις «κόκκινες» γραμμές της κυβέρνησης, οι οποίες αφορούν τις μειώσεις συντάξεων, τις ομαδικές απολύσεις και την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης