Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίσκεψης κλιμακίου της ΝΔ στη Μυτιλήνη - Στο επίκεντρο οι ροές μεταναστών και η κατάσταση στο νησί

Επίσκεψης κλιμακίου της ΝΔ στη Μυτιλήνη - Στο επίκεντρο οι ροές μεταναστών και η κατάσταση στο νησί
"Μετέτρεψαν την Ελλάδα σε χώρα σε χώρα κράχτη"
Στη Μυτιλήνη βρέθηκε σήμερα κλιμάκιο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, για να εξετάσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νησί από τις ροές μεταναστών.
Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τον  Γ. Πλακιωτάκη, γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, τον εκπρόσωπο τύπου της Νέας Δημοκρατίας , Κ. Καραγκούνη , τον Γ. Κουμουτσάκο και Χαράλαμπο Αθανασίου.
Όπως σημείωσαν, μετέτρεψαν την Ελλάδα σε χώρα κράχτη προς τους κάθε λογής παράνομους μετανάστες από τις χώρες της Ασίας και της Αφρικής.
Ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Καραγκούνης, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για «εικόνες ντροπής για τη σύγχρονη Ελλάδα που δε μου θυμίζουν και πολύ αριστερά», σημειώνοντας μάλιστα ότι διαπίστωσαν μια δραματική πραγματικά κατάσταση.
Χαρακτήρισε εθνικό αλλά κι ευρωπαϊκό πρόβλημα τα αποτελέσματα των ροών μεταναστών προς τη Λέσβο και την άλλη Ελλάδα, τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει καμία πολιτική ανάσχεσής τους αλλά ταυτόχρονα και καμία μεταναστευτική πολιτική από μεριάς της κυβέρνησης.
Από την πλευρά του, ο γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, Γ. Πλακιωτάκης, τόνισε ότι υπάρχει στην αντιμετώπιση του προβλήματος έλλειψη στοιχειώδους συντονισμού, κάνοντας αναφορά και στις  μειώσεις της τουριστικής κίνησης που ήδη άρχισαν να διαφαίνονται στην Κω και στη Λέσβο.
Για το θέμα αυτό, ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι οι ακόλουθοι τύπου της γενικής γραμματείας Ενημέρωσης μπορούν να στελεχώσουν γραφεία διαχείρισης των ξένων ΜΜΕ στα νησιά για να υπάρχει ουσιαστική ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης και όχι δυσφήμιση της χώρας.
Υποστήριξε δε, πως από την πλευρά της Ελλάδας δεν μπαίνει θέμα τήρησης από την Τουρκία των διακρατικών της υποχρεώσεων αλλά και των υποχρεώσεων της έναντι της υπόλοιπης Ευρώπης.
Στο πρόσφατα κατατεθέν νομοσχέδιο για την ιθαγένεια αναφέρθηκε ο κ. Αθανασίου, σύμφωνα με τον οποίο αυτό ενθαρρύνει τη ροή μεταναστών στην Ελλάδα.
Όπως είπε, η απόδοση ιθαγένειας σε μετανάστες γίνεται με τον τρόπο που γίνεται για ψηφοθηρικούς λόγους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης