Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Γ. Δραγασάκης - Σύσκεψη με Τσίπρα - Προσπάθεια να ανοίξουν νωρίτερα οι τράπεζες

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Γ. Δραγασάκης - Σύσκεψη με Τσίπρα - Προσπάθεια να ανοίξουν νωρίτερα οι τράπεζες
Την εκτίμηση ότι οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούσαν να ανοίξουν και νωρίτερα από τις 7 Ιουλίου διετύπωσαν τεχνοκράτες της κυβέρνησης σε άτυπη ενημέρωση
Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, για σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα.
Στο μεταξύ, όπως ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr, την εκτίμηση ότι οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούσαν να ανοίξουν και νωρίτερα από τις 7 Ιουλίου διετύπωσαν τεχνοκράτες της κυβέρνησης σε άτυπη ενημέρωση.
Διευκρίνισαν ότι την ερχόμενη Πέμπτη 2 Ιουλίου θα ανοίξουν 250 καταστήματα της Εθνικής, 250 της Πειραιώς, 150 της Εurobank και 200 της Alpha Bank, για να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους, καταβάλλοντας έναντι ποσού, δηλαδή έως 240 ευρώ.
Και για τους συνταξιούχους ισχύει το όριο των 60 ευρώ τη μέρα.
Σε επίμονες ερωτήσεις εάν το τραπεζικό σύστημα είναι φερέγγυο, κεφαλαιακά επαρκές και διαθέτει ρευστότητα, οι τεχνοκράτες της κυβέρνησης ανέφεραν ότι οι τράπεζες είναι φέρεγγυες με βάση τα stress tests της ΕΚΤ, καθώς και ότι οι καταθέσεις είναι εξασφαλισμένες.
Επίσης ανέφεραν ότι έχει δημιουργηθεί ομάδα κρούσης από την Τράπεζα της Ελλάδος, τους τραπεζίτες και την Ελληνική Ένωση τραπεζών, η οποία παρακολουθεί τα προβλήματα που διαπιστώνοται.
Επίσης σε επίμονες ερωτήσεις για τον χρόνο απόσυρσης των capital controls απάντηση δεν δόθηκε.
Για το πότε θα ανοίξουν συνολικά τα καταστήματα, γίνεται προσπάθεια πριν τις 7 Ioυλίου αλλά με περιορισμό συναλλαγών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης