Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση έχει προκαλέσει μια πλάνη που μπορεί να οδηγήσει σε εθνική καταστροφή

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση έχει προκαλέσει μια πλάνη που μπορεί να οδηγήσει σε εθνική καταστροφή
«Μακάρι να ακυρωθεί», είπε για το δημοψήφισμα αφού σχολίασε ότι επιβάλλει τον διχασμό
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για πλάνη που μπορεί να οδηγήσει σε εθνική καταστροφή.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και σε παρατήρηση της παρυσιάστριας του κεντρικού δελτίου ότι ο Γ. Δραγασάκης εισηγείται στον πρωθυπουργό να υπογράψει τη συμφωνία και να ακυρωθεί το δημοψήφισμα, ο Ευ. Βενιζέλος έδειξε να υποδέχεται την πληροφορία με ικανοποίηση, λέγοντας: «Μακάρι να ακυρωθεί», αφού όπως σχολίασε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του το δημοψήφισμα επιβάλλει τον διχασμό.
Εξάλλου, σχολίασε ακόμα ότι παραδοσιακά όλες οι αποφάσεις για δημοψήφισμα στην Ευρώπη «είναι συντηρητικές»,
Νωρίτερα είχε τονίσει ότι «η Ελλάδα φλερτάρει με την ιδέα να ζήσει εμπειρίες που έζησαν άλλες χώρες μεταξύ 1946-49» και ότι «η κυβέρνηση έχει προκαλέσει μια πλάνη που μπορεί να οδηγήσει σε εθνική καταστροφή».
Ειδικά για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σχολίασε ότι του είχε επισημάνει τις δυσκολίες και την κρισιμότητα της κατάστασης και ότι εκείνος είχε βαθιά πεποίθηση ότι θα αλλάξει τους Ευρωπαίους.
Παραδέχθηκε ωστόσο, έπειτα από επισήμανση της δημοσιογράφου, ότι «πρέπει να αλλάξει προφανώς η Ευρώπη αλλά ότι χρειάζονται διακρατικοί συσχετισμοί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης