Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κωνσταντοπούλου: Η δημοκρατία δοκιμάζεται - Κοινή μας δέσμευση με τον πρωθυπουργό είναι να διαφυλάξουμε τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ

Κωνσταντοπούλου: Η δημοκρατία δοκιμάζεται - Κοινή μας δέσμευση με τον πρωθυπουργό είναι να διαφυλάξουμε τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ
Η συνάντηση της Ζ. Κωνσταντοπούλου με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε μετά από δικό της αίτημα
(upd) Είχαμε μια ειλικρινή και εις βάθος συζήτηση με τον πρωθυπουργό για όλες τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά τη συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η συνάντηση διήρκησε πάνω από δύο ώρες.
Σε στιγμές που δοκιμάζονται οι θεσμικές εκπροσωπήσεις και οι πολιτικές τοποθετήσεις έχει σημασία οι εκπρόσωποι των θεσμών να μπορούν με ειλικρίνεια και αμεσότητα, ακόμη κι αν έχουν διαφορετικές απόψεις, να μιλούν με ευθύτητα και να καταλήγουν σε λύσεις, δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής.
Η δημοκρατία δοκιμάζεται πολύ σκληρά στην Ευρώπη με θύμα την Ελλάδα αι τον ελληνικό λαό, τόνισε η πρόεδρος της Βουλής.
Συζητήσαμε για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την προστασία εκείνων που είναι αδιαπραγμάτευτα δίκαια, σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.
Παράλληλα υπογράμμισε το γεγονός ότι με τον πρωθυπουργό τη συνδέει σχέση φιλίας και ειλικρίνειας.
Κοινή μας δέσμευση είναι να διαφυλάξουμε την ενότητα της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το www.bankingnews.gr
Με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου συναντάται από τις 12:30 ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ύστερα από αίτημα της πρώτης και μετά την επιστολή που απέστειλε τόσο στον πρωθυπουργό όσο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την οποία καταγγέλλει ως αντισυνταγματική τη διαδικασία με την οποία εισήχθησαν τα νομοσχέδια για τα προαπαιτούμενα.
Οι σχέσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου με την κυβέρνηση βρίσκονται στα άκρα και η παραίτησή της βρίσκεται στο τραπέζι.
Ωστόσο από τη στιγμή που η ίδια αρνείται να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, ο Αλέξης Τσίπρας δεν προτίθεται να κινήσει διαδικασίες για πρόταση μομφής σε βάρος της από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Άλλωστε οι πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αναμένονται ραγδαίες και το τοπίο θα ξεκαθαρίσει άμεσα, μέσα από τις κομματικές διαδικασίες, όσον αφορά τους διαφωνούντες βουλευτές.
Στην επιστολή της η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για «καθεστώς εξόφθαλμου εκβιασμού», ο οποίος απευθύνεται από ξένες κυβερνήσεις- μέλη της Ε.Ε. προς την κυβέρνηση και τους βουλευτές, προσθέτοντας ότι επιχειρείται παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και στην άσκηση των δικαιωμάτων των πολιτών κατά τρόπο που καταλύει τόσο την λειτουργία της Ελληνικής Δημοκρατίας ως κοινωνικού κράτους δικαίου, στο οποίο λειτουργεί η διάκριση των εξουσιών, σύμφωνα με τα συνταγματικώς οριζόμενα, όσο και την διαφύλαξη της αρχής της δίκαιης δίκης.
«Το νομοθέτημα εξαναγκάζονται να εισαγάγουν Υπουργοί οι οποίοι δεν συμμερίζονται το περιεχόμενό του, αλλά αντιτάσσονται ευθέως σε αυτό, και εξαναγκάζονται να υπερψηφίσουν βουλευτές οι οποίοι επίσης αντιστρατεύονται το περιεχόμενό του.
Όλα αυτά υπό την ευθεία απειλή άτακτης χρεοκοπίας», σημείωνε η κ. Κωνσταντοπούλου στην επιστολή της.

Πρώτη ενημέρωση: 09:11, Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης