Τελευταία Νέα
Πολιτική

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Φειδωλός και ανεπαρκής ο Αβραμόπουλος για την προσφυγική κρίση – Παθητική η στάση του

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Φειδωλός και ανεπαρκής ο Αβραμόπουλος για την προσφυγική κρίση – Παθητική η στάση του
Δυσανάλογα μεγάλη για τον Αβραμόπουλο η προσφυγική κρίση
Σκληρή κριτική στη στάση του Δημήτρη Αβραμόπουλου ως επιτρόπου Μετανάστευσης της ΕΕ από τη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία σημειώνει ότι έχει γίνει «το πρόσωπο της ΕΕ στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης».
Ο αρθρογράφος τονίζει ότι ο Έλληνας Επίτροπος δέχεται κριτική από όλες τις πλευρές:
«Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες μπορεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος να ταξιδεύει πολύ και μακριά τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης συνολικά η στάση του είναι παθητική».
«Όλο τον Αύγουστο ήταν φειδωλός στις δηλώσεις του αναφορικά με την παρούσα κρίση ενώ για μήνες αγνοούσε τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί σε προορισμούς προσφύγων, όπως είναι η Κως» επισημαίνει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα.
Στη συνέχεια ο αρθρογράφος υπενθυμίζει ότι εξ αρχής η επιλογή του Δημήτρη Αβραμόπουλου ως επιτρόπου από τον πρόεδρο της Κομισιόν Jean Claude Juncker είχε σχολιαστεί αρνητικά τόσο από συντηρητικούς κύκλους όσο και από τους Πράσινους και τους Σοσιαλιστές.
Εδώ και καιρό όμως ο πρόεδρος Juncker έχει αναλάβει ο ίδιος την πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος, επισημαίνει ο συντάκτης και σχολιάζει ότι η προσφυγική κρίση αποδείχθηκε δυσανάλογα μεγάλη για τον Αβραμόπουλο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης