Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποστόλου (υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης): Η λειτουργία του ΟΓΑ έχει διασφαλιστεί – Σταδιακά η αύξηση των εισφορών

Αποστόλου (υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης): Η λειτουργία του ΟΓΑ έχει διασφαλιστεί – Σταδιακά η αύξηση των εισφορών
Θα δοθούν ιδιαίτερα κίνητρα στους νέους αγρότες, γνωστοποίησε ο κ. Βαγγέλης Αποστόλου 
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επεξεργάζεται διάφορα σενάρια και θα διαπραγματευτεί με τους Θεσμούς για τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν στον αγροτικό κόσμο, υποστήριξε ο αρμόδιος υπουργός, κ. Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.
Ο κ. Αποστόλου τόνισε πως ένα από τα βασικά θέματα που καλείται να αντιμετωπίσει το υπουργείο είναι η εισπραξιμότητα του ΦΠΑ, καθώς όπως είπε δεν ανταποκρίνεται τις δυνατότητες του χώρου, αλλά και η διαφορετική μεταχείριση για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι φτάνουν τις 340.000.
Στη συνέχεια σχολίασε πως η τήρηση βιβλίων για τα έσοδα και τα έξοδα των επαγγελματιών αγροτών θα εμφανίσει το πραγματικό κόστος της παραγωγής, ενώ πρόσθεσε ότι η φορολογητέα ύλη δεν θα υπάρχει ως καθαρό κέρδος.
Κληθείς να διευκρινίσει το ενδεχόμενο φορολόγησης των ενισχύσεων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης γνωστοποίησε την πρόθεση του υπουργείου να εξετάσει το τι συμβαίνει με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Παράλληλα, επεσήμανε, ως προς το σενάριο περί τριπλασιασμού των εισφορών στον ΟΓΑ, ότι το υπουργείο θα ζητήσει την σταδιακή εφαρμογή του μέτρου, σε βάθος 3-5 ετών.
Η λειτουργία του ΟΓΑ, όπου είναι ασφαλισμένοι περίπου 1.350.000 άνθρωποι, είναι διασφαλισμένη, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστόλου.
Τέλος, ως προς τους νέους αγρότες, ο κ. Αποστόλου τόνισε πως δίνονται και θα δοθούν ιδιαίτερα κίνητρα, όπως για παράδειγμα αύξηση των επιδοτήσεων με την κατάθεση του σχεδίου βελτίωσης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης