Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εκνευρισμός Μαξίμου για τις δηλώσεις πρόκληση στην κοινωνία – Ποιοί βρίσκονται στο στόχαστρο

Εκνευρισμός Μαξίμου για τις δηλώσεις πρόκληση στην κοινωνία – Ποιοί βρίσκονται στο στόχαστρο
Ονομαστικές συστάσεις του πρωθυπουργού στην αυριανή σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου
Ιδιαίτερα εκνευρισμένος φέρεται ο πρωθυπουργός με το αλαλούμ δηλώσεων και τοποθετήσεων υπουργών που προκαλούν ενόχληση στην κοινωνία που πλήττεται ήδη από την εφαρμογή των πρώτων μέτρων της συμφωνίας.
Στο στόχαστρο του πρωθυπουργού ο οποίος αναμένεται να κάνει ιδιαίτερη αναφορά και ονομαστικές συστάσεις στην αυριανή σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου έχουν μπει ο υπουργός Παιδεία Νίκος Φίλης, ο Υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, αλλά και άλλα κυβερνητικά στελέχη, για τα οποία το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι βρίσκονται πίσω από διαρροές μέτρων, ρυθμίσεων και ισοδύναμων που δεν έχουν πάρει το πράσινο φώς από το οικονομικό επιτελείο ή δεν έχουν τεθεί στο τραπέζι τραπέζι.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής του πρωθυπουργού ήταν η νέα δήλωση του Νίκου Φίλη που προκάλεσε τα κοινωνικά αντανακλαστικά καθώς χαρακτήρισε «πενταροδεκάρες» την επιβάρυνση με 6% και 13% της ιδιωτικής εκπαίδευσης και συμπλήρωσε πως «όποιος πάει το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο θα αναλάβει το κόστος της επιλογής».
Είχε προηγηθεί η δήλωση του υπουργού παιδεία πριν 48-ωρες πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφύγει το ΦΠΑΠ 23% στην παιδεία με την απόφαση της κυβέρνησης να το διαψεύδει λίγες μόλις ώρες αργότερα.
Την «παραφωνία» χαρακτηριστικά λένε στο Μέγαρο Μαξίμου συμπλήρωσε ο βουλευτής Δημήτρη Σεβαστάκης, ο οποίος προχώρησε στην προκλητική δήλωση ότι  «δεν αφορά τους ψηφοφόρους μας ο ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία».
Όσο για τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τις δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή την Δευτέρα, το Μέγαρο Μαξίμου πήρε σαφής αποστάσεις με τον Αλέξη Τσίπρα να του κάνει συστάσεις στην διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη την Τρίτη το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Δεν είναι δυνατόν την ημέρα που οι φορολογούμενοι παίρνουν τα ενημερωτικά σημειώματα τις εφορίας για τον ΕΝΦΙΑ, πλήττονται από τα μέτρα, και η κυβέρνηση καταβάλει προσπάθειες για βελτίωση των όρων της συμφωνία κάποιοι υπουργοί να ακυρώνουν την προσπάθεια και να προκαλούν το κοινωνικό σύνολο» σχολίαζε δεικτικά κυβερνητική πηγή που μετέφερε ευθέως και με ξεκάθαρο τρόπο την ενόχληση του πρωθυπουργού.
Η ίδια πηγή ξεκαθάριζε επίσης πως « δεν υπάρχει κανένα σενάριο για ισοδύναμα μέτρα αν αυτό δεν είναι απόφαση που θα ανακοινωθεί επίσημα είτε από το Μαξίμου είτε επισήμως από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης».
Θύμιζε μάλιστα της αυστηρή αναφορά – σύσταση του πρωθυπουργού στην παρθενική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για στην οποία είχε αναφέρει ότι «Σας επέλεξα για υπουργούς για να κυβερνάτε και να λύνετε τα προβλήματα του λαού, όχι για να στελεχώνετε τις πρωινές εκπομπές των τηλεοπτικών καναλιών».

Δ.Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης