Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα

Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα
Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) επί της αρχής και επί των άρθρων
Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία  από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης.
Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) επί της αρχής, στα άρθρα, στο σύνολό του και στις τροπολογίες του.
Καταψήφισαν επί της αρχής η ΝΔ, η ΧΑ και η Ένωση Κεντρώων και "παρών" δήλωσαν το ΚΚΕ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπερψήφισαν άρθρα του νομοσχεδίου.
Προηγήθηκαν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών.
Στην τοποθέτησή του στη συζήτηση ψήφισης του "παράλληλου προγράμματος" της κυβέρνησης, ο υπουργός Υγείας, Α. Ξανθός, σημείωσε ότι «το πολιτικό στίγμα του νομοσχεδίου είναι σαφές: Αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα της ασφάλισης των ανασφάλιστων πολιτών και ταυτόχρονα ενισχύουμε την αποτελεσματικότητα και τη λειτουργικότητα του δημόσιου συστήματος Υγείας».
Ο ίδιος κατηγόρησε την αντιπολίτευση για συστηματική προσπάθεια να απαξιωθεί η παρέμβαση αυτή και απάντησε στον αντίλογο της ΝΔ ότι είχε ρυθμίσει με δύο υπουργικές αποφάσεις το 2014 το ζήτημα της ασφάλισης των πολιτών που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα.
Για το θέμα του εγγράφου του Νοσοκομείου Ηρακλείου, που κατέθεσε ο πρωθυπουργός, Α.Τσίπρας, βάσει του οποίου καλούνταν οι ανασφάλιστοι πολίτες να υπογράψουν δήλωση αποδοχής χρέους για την νοσηλεία τους, κάτι που αμφισβήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, ο κ. Ξανθός ανέφερε ότι το κείμενο αυτό υπάρχει αναρτημένο στην ενεργή ιστοσελίδα του ΠΑΓΝΗ και αντίστοιχό του είναι αναρτημένο σε όλα τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης