Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Στόχος η ενίσχυση του ρυθμιστικού πλαισίου για τις δημοσκοπήσεις – Να σταματήσουν τα φαινόμενα παραπλάνησης

Παππάς: Στόχος η ενίσχυση του ρυθμιστικού πλαισίου για τις δημοσκοπήσεις – Να σταματήσουν τα φαινόμενα παραπλάνησης
Να σταματήσουν οι πολιτικοί να υπακούουν στις δημοσκοπήσεις και οι δημοσκόποι να πολιτικολογούν τόνισε ο υπουργός Επικρατείας
Την θέση ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει το ρυθμιστικό πλαίσιο για τις δημοσκοπήσεις προκειμένου να σταματήσουν τα φαινόμενα παραπλάνησης διατύπωσε ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς.
Σε τοποθέτηση του στη Βουλή και απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Θ.Παπαχριστόπουλου, ο κ.Παππάς είπε ότι οι πολιτικοί πρέπει να σταματήσουν να «υπακούουν» στις δημοσκοπήσεις, οι δημοσκόποι να σταματήσουν να πολιτικολογούν και οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ να αξιοποιούν για όφελος τους τις δημοσκοπήσεις.
Όπως είπε ο υπουργός, η κυβέρνηση έχει ήδη συναντηθεί με τον ΣΕΔΕΑ, που είναι το όργανο στο οποίο συμμετέχουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, και περιμένει τις προτάσεις του.
Ο κ.Παππάς κατήγγειλε ότι τον Σεπτέμβριο οι υπεύθυνοι των εταιρειών δημοσκοπήσεων έκαναν την υπόθεση πως η αποχή θα χτυπούσε μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που, όπως είπε, είναι πολιτική εκτίμηση και όχι επιστημονική αναφερόμενος στο δημοψήφισμα του περασμένου καλοκαιριού, έκανε λόγο για «τερατώδεις αποκλίσεις» που όπως τόνισε, «μερικώς μπορούν να εξηγηθούν από επιστημονικούς λόγους και κυρίως από πολιτικούς».
«Κακά τα ψέματα οι δημοσκοπήσεις γίνονται πεδίο πολιτικής.
Το αποτέλεσμα γίνεται λεζάντα, η λεζάντα ερώτηση και όλοι καλούνται να πάρουν θέση», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος σημείωσε ότι το ΕΣΡ στο οποίο αποστέλλονται οι έλεγχοι των δημοσκοπήσεων δεν έχει συγκροτηθεί.
«Και ερχόμαστε στο θέμα της απαξίωσης των ανεξαρτήτων αρχών.
Είναι απολύτως συνειδητή επιλογή να μην υπάρχει ΕΣΡ.
Οι δυνατότητες της κυβέρνησης να παρεμβαίνει είναι πάρα πολύ μικρές», υπογράμμισε ο κ.Παππάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης