Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης: Οι ακέραιοι δικαστικοί λειτουργοί ήταν πάντα πρόβλημα για το πολιτικό σύστημα

Στ. Θεοδωράκης: Οι ακέραιοι δικαστικοί λειτουργοί ήταν πάντα πρόβλημα για το πολιτικό σύστημα
Προτεραιότητα και για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η χειραγώγηση της Δικαιοσύνης τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού
«Η χειραγώγηση της Δικαιοσύνης ήταν και είναι το αγαπημένο σπορ όλων των κυβερνήσεων» τόνισε κατά την ομιλία του στη Βουλή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη Διαφθορά, ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξαπέλυσε επίθεση κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου υποστηρίζοντας ότι η κ. Θάνου ανταμείφθηκε με την θέση αυτή έχοντας περάσει εξετάσεις στην Κουμουνδούρου.
Αναρωτήθηκε επίσης προς τί η δεξιά μεταγραφή του κ. Παπαγγελόπουλου στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και αναρωτήθηκε ποιός ήταν ο κ. Παπαγγελόπουλος ως δικαστής, σημειώνοντας ότι έχει θέσει σημαντικές πολιτικές υποθέσεις στο αρχείο και θυμίζοντας ότι είχε ασχοληθεί με αυθαίρετες βίλες δικαστών, δημάρχων κ.ά και έθεσε τις υποθέσεις στο αρχείο, όπως επίσης δεν κατέληξε σε κανένα συμπέρασμα στο σκάνδαλο των υποκλοπών.
Οι ακέραιοι δικαστικοί λειτουργοί πάντα ήταν πρόβλημα για το πολιτικό σύστημα υποστήριξε ο κ. Θεοδωράκης και τόνισε ότι το μείζον θέμα είναι η καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης.
Σημείωσε ότι μόνο η Δικαιοσύνη κάνει τους ανθρώπους ίσους και επιτέθηκε εκ νέου στην κ. Θάνου έφτασε στο σημείο να μηνύσει τον καθηγητή κ. Τσκιράκη για διαφορετική άποψη, τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό επιδιώκει τη φίμωση κάθε δηκτικής φωνής.
Προειδοποίησε, επίσης, ότι την κυβέρνηση ότι κάποια στιγμή δεν θα είναι σε αυτήν την θέση και θα βρεθεί στο έλεος της Δικαιοσύνης και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι έχει γίνει ο πρωθυπουργός του λαϊκισμού και αναρωτήθηκε επίσης πώς έγινε ένας εκδότης εφημερίδας, όπως το «Χωνί», βρέθηκε στο γραφείο της κ. Γεροβασίλη.
«Που είναι τα δισεκατομμύρια από το λαθρεμπόριο των πετρελαίου και του καπνού που η κυβέρνηση υποσχόταν μόλις ανέλαβε τα ηνία της χώρας» αναρωτήθηκε ο κ. Θεοδωράκης και τόνισε ότι ο κ. Μάρδας είχε ορκιστεί ότι θα φέρει πάνω από δύο δισεκατομμύρια έσοδα αλλά τώρα ψάχνει ψιλά από τους πρόσφυγες.
«Γιατί δεν μπήκατε στο άβατο της ολιγαρχίας; Τι απέδωσε η ρύθμιση με τις 100 δόσεις; Πόσοι και πόσα γλίτωσαν;» ρώτησε ο κ. Θεοδωράκης και συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση, αν και είναι αρκετά απλό, δίνει τα δημόσια έργα χωρίς να καταχωρούνται στο ειδικό σύστημα.
Η διαπλοκή, υποστήριξε, συναλλάσσεται με την εξουσία και η κυβέρνηση είναι σήμερα στην εξουσία, βλέπει τους εκδότες και τους προσλαμβάνει και συμπλήρωσε ότι υπάρχει ανίερη συμμαχία μεταξύ του παλιού και του νέου παλιού.
Το Ποτάμι, σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης, προτείνει να επιλέγεται η ηγεσία τνω ανωτάτων δικαστηρίων ανάμεσα σε 3 πρόσωπα που θα υποδεικνύουν τα όργανα και ότι συμφωνεί με την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ ενώ υπογράμμισε ότι δεν ελέγχεται ούτε το Πόθεν Έσχες των πολιτικών.
Και κάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ να γνωστοποιήσει που βρήκε τα εκατομμύρια που ξόδεψε στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου ενώ το Ποτάμι έχει δώσει στη δημοσιότητα τα πάντα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης