Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διεκόπη η συνεδρίαση της Βουλής μετά το θερμό επεισόδιο βουλευτών της Χρυσής Αυγής και του Π. Σκουρλέτη

Διεκόπη η συνεδρίαση της Βουλής μετά το θερμό επεισόδιο βουλευτών της Χρυσής Αυγής και του Π. Σκουρλέτη
Η κόντρα των δύο ανδρών ξεκίνησε το πρωί όταν στην ομιλία του ο Π. Σκουρλέτη είπε στους βουλευτές της Χ.Α πηγαίνετε να πουλήσετε προστασία σε κανένα νυχτομάγαζο
Διεκόπη η συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής μετά το εκρηκτικό επεισόδιο μεταξύ του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη.
Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν σκληρές δηλώσεις ενώ ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Λαμπρούλης, ζήτησε την απομάκρυνση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού από την αίθουσα της ολομέλειας.

Καβγάς κυβέρνησης-Χρυσής Αυγής στη Βουλή

Η κόντρα μεταξύ Παππά και Σκορλέτη είχε ξεκινήησει απο το πρωί, όταν ο Π. Σκουρλέτης ξεκινώντας την ομιλία του έσπευσε να απαντήσει στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής που είχε κανει λόγο «για ιδεολογήματα τα οποία στηρίχθηκαν σε εκατομμύρια νεκρούς και στα γκούλακ» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «συντάσσεται με τις δυνάμεις κατοχής των δανειστών».
«Εσείς οι ίδιοι ενέχεστε σε δολοφονίες σας γνωρίζει καλά ο λαός», ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης, προσθέτοντας μεταξύ άλλων «είστε υμνητές της δικτατορίας, υπερασπίζεστε ότι τα κρεματόρια, τις διώξεις και ότι επαχθές έχει υπάρξει στην ιστορία».
Ο κ. Σκουρλέτης συνέχισε λέγοντας πως «αυτές οι μαύρες κραυγές δεν θα πνίξουν τη φωνή της δημοκρατίας».
Από τα έδρανα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής υπήρξαν διαμαρτυρίες και φωνές, με τον κ. Σκουρλέτη να απαντά «πηγαίνετε να πουλήσετε προστασία σε κανένα νυχτομάγαζο».
Οι τονοι έπεσαν μετά από παρέμβαση του προεδρεύοντος Γιώργου Βαρεμένου, ο οποίος ζήτησε από βουλευτές της Χρυσής Αυγής να αποχωρήσει.
Περαιτέρω, ο κ. Σκουρλέτης, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ταυτίζεται με το ΔΝΤ και υπονομεύει την εθνική προσπάθεια.
«Διαπραγμάτευση είναι να παίρνεις τη μικρή ΔΕΗ τον ψηφισμένο νόμο και να τον ακυρώνεις» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Κάνοντας αναφορά στο θέμα του αγωγού TAP είπε ότι η κυβέρνηση πέτυχε να αυξήσει τα αντισταθμιστικά οφέλη από 11 δισ. ευρώ στα 32 δισ. ευρώ.
Η κυβέρνηση ασκεί «πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική», υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης, συμπληρώνοντας «εμείς θα απευθυνόμαστε στον κόσμο με ειλικρίνεια και θέτοντας τα πραγματικά διλήμματα και καταστάσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης