Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δυναμική 200 βουλευτών για το νέο εκλογικό νόμο, «βλέπουν» στο Μαξίμου

Δυναμική 200 βουλευτών για το νέο εκλογικό νόμο, «βλέπουν» στο Μαξίμου
Στο Μαξίμου περιμένουν να ακούσουν και τις θέσεις του Σταύρου Θεοδωράκη
Δυναμική για την εύρεση της πλειοψηφίας των 200 βουλευτών ώστε ο νέος εκλογικός νόμος να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές, «βλέπουν» να διαμορφώνεται στοπ Μέγαρο Μαξίμου.
Κυβερνητικές πηγές σημείωναν πως Αλέξης Τσίπρας και Βασίλης Λεβέντης συμφώνησαν στα περισσότερα και πως ακόμα και για το θέμα της κατάτμησης των μεγάλων περιφερειών, για το οποίο δε συμφωνεί η Ένωση Κεντρώων, υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί φόρμουλα που να ικανοποιεί τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης.
Από την πλευρά του, ο Β. Λεβέντης αμέσως μετά τις δηλώσεις του, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, είπε χαρακτηριστικά πως και το ΚΚΕ πρέπει να πάρει θέση και να αποδεχθεί το πλαφόν εισόδου στη Βουλή, λέγοντας πως «δεν μπορεί να σου χαρίζουν γάιδαρο και να τον κοιτάς στα δόντια».
Στο Μαξίμου περιμένουν να ακούσουν και τις θέσεις του Σταύρου Θεοδωράκη, με τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του να εκτιμούν πως είναι εφικτό να δημιουργηθεί κλίμα ευρύτερων συναινέσεων και η τελική πρόταση για το νέο εκλογικό νόμο να τύχει ευρείς υποστήριξης και αυξημένης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Δ.Α.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης