Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Κανένας συμβιβασμός από το Ποτάμι στα ζητήματα που αφορούν στην οικονομία

Θεοδωράκης: Κανένας συμβιβασμός από το Ποτάμι στα ζητήματα που αφορούν στην οικονομία
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κάτι βαθιά αρνητικό, δημιούργησε μια μεγάλη ελπίδα στον κόσμο και τώρα που έχει γκρεμιστεί αυτή ελπίδα δεν σκέφτεται εναλλακτικές λύσεις, απομακρύνεται», επισήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού 
«Καλό θα είναι αυτοί που θέλουν να είναι εναλλακτική λύση στο ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσουν συγκεκριμένα. Να βγουν και να πουν στον κόσμο ποιες είναι οι προτάσεις τους για όλα τα ζητήματα. Το λέω για τη ΝΔ, η οποία πρέπει να παρουσιάσει μια πλήρη πρόταση για το πως θα κυβερνήσει και όχι γενικόλογες απόψεις» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά 90.1 Fm» και τον Ανδρέα Παπαδόπουλο.
Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «το σημαντικότερο ζήτημα που απασχολεί το λαό είναι η στάση των κομμάτων απέναντι στην κυβέρνηση και την κυβερνητική πολιτική» και προσέθεσε ότι πρέπει να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις από όλες τις πολιτικές δυνάμεις αναφέροντας: «Είναι σημαντικό να πούμε τί μοντέλο διακυβέρνησης έχουμε στο μυαλό μας, σε σχέση με το ποιοι θα μετέχουν στη διακυβέρνηση αλλά και ποιες είναι οι βασικές προτεραιότητες».
Σχολιάζοντας την ψήφιση της διάταξης για την ανέγερση του τεμένους με τη βοήθεια των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ οι ΑΝΕΛ την καταψήφισαν, είπε ότι αυτό περιέχει μια πολιτική ανηθικότητα, αφού η κυβέρνηση προσπαθεί να «περάσει» σημαντικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις με συμμαχίες ενώ ο άνθρωπος και το κόμμα με το οποίο έχει επιλέξει να συνεργάζεται κινούνται αντίθετα.
Απαντώντας στο ερώτημα για το τί θα πράξει το Ποτάμι σε περίπτωση που υπάρξει κυβερνητική κρίση, εξαιτίας των εργασιακών που θα τεθούν επί τάπητος με τους θεσμούς στο προσεχές διάστημα, ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι στα ζητήματα που αφορούν την οικονομία δε θα υπάρξει κανένας συμβιβασμός και θα πρέπει εκεί η κυβέρνηση να βρει τις δικές της ψήφους για να περάσει την πολιτική της.
Τέλος, ερωτηθείς για την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει σχετικά με τον διάλογο στο χώρο του κέντρου δήλωσε αισιόδοξος, με την προϋπόθεση όμως ότι όλοι θέλουν να απαλλαγούν από τις λογικές του παρελθόντος, από τους μηχανισμούς, από τους εγωισμούς και ότι θα συμφωνήσουν να κάνουν μαζί το επόμενο βήμα, ενώ συμπλήρωσε ότι το σημαντικό είναι να υπάρξει μαζική συμμετοχή από τον κόσμο που διατηρεί αποστάσεις από την πολιτική.
Στη συνέχεια, κλείνοντας το θέμα, ανέφερε: «Τον Σεπτέμβρη θα πρέπει να υπάρξει μια οργανωτική συμφωνία, να παρουσιάσει ο καθένας την πρότασή του. Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι σε "συνεταιρισμούς" απλώς και μόνο για μια εκλογική μάχη δεν μπαίνουμε. Μας ενδιαφέρει να γεννήσουμε κάτι καινούργιο και έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα έχει καμία χρησιμότητα για τον ελληνικό λαό απλώς και μόνο τα στελέχη των κομματικών επιτελείων να μπουν μπροστά στην κίνηση αυτή».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, μεταξύ άλλων, είπε:

Για το τί θα κάνει αν προκύψει θέμα κυβερνητικής κρίσης με τα εργασιακά:
 και θα πρέπει εκεί η κυβέρνηση να βρει τους δικούς της ψήφους για να περάσει την πολιτική της. Γιατί εδώ μιλάμε για μια αλληλένδετη πολιτική, δηλαδή τα εργασιακά έχουν σχέση με τα φορολογικά, έχουν σχέση με τα αναπτυξιακά άρα εκεί η κυβέρνηση είναι μόνη της ή τουλάχιστον εμείς είμαστε απέναντί της. Μιλώ για μερικές θεσμικές παρεμβάσεις όπως ήταν αυτές που κάναμε τον τελευταίο καιρό αλλά στα οικονομικά θέματα η κυβέρνηση να μην περιμένει ότι θα βοηθηθεί από το Ποτάμι.

Για το αν προβλέπει πολιτικές εξελίξεις:
Δεν έχω αυτή την εκτίμηση. Η εκτίμησή μου είναι ότι το πρωτεύον στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι να δημιουργήσει τα δικά του κανάλια, να δημιουργήσει δηλαδή ένα πιο φιλικό σε αυτόν τηλεοπτικό τοπίο, αν και ποτέ δεν ήταν πρόβλημα η τηλεόραση για το ΣΥΡΙΖΑ. Πάντα τα πήγαινε καλά με την τηλεόραση. Παρόλα αυτά θεωρεί ότι πρέπει να έχει πιο «υπάκουους» διαχειριστές του λόγου. Το δεύτερο ζήτημα που τον απασχολεί είναι οι άνθρωποι στον κρατικό μηχανισμό, στη δημόσια διοίκηση, στον στρατό, στην αστυνομία παντού. Όταν φέρει εις πέρας αυτές τις δύο προτεραιότητες, μετά θα σκεφτεί τις εκλογές.

Για το αν υπάρχει διάθεση από τον κόσμο να ακούσει τους πολιτικούς:
Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κάτι βαθιά αρνητικό, δημιούργησε μια μεγάλη ελπίδα στον κόσμο και τώρα που έχει γκρεμιστεί αυτή ελπίδα δεν σκέφτεται εναλλακτικές λύσεις, απομακρύνεται. Πολύ συχνά συναντώ ανθρώπους που θεωρούν ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, τίποτα δεν μπορεί να γίνει, όλα είναι ψέματα και λαϊκισμός. Προσπαθούμε να τους πείσουμε ότι έγιναν λάθος επιλογές από το λαό και πρέπει αυτή τη στιγμή να σκεφτούμε πιο ψύχραιμα και πιο λογικά. Αν τα παρατήσουμε θα παραδώσουμε τη χώρα μας στους ακραίους και τους λαϊκιστές και κάτι τέτοιο δεν πρέπει να γίνει.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης