Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης: Γίνεται ουσιώδης προσπάθεια για την επίλυση του κυπριακού

Βούτσης: Γίνεται ουσιώδης προσπάθεια για την επίλυση του κυπριακού
Ο πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε στην Αθήνα με τον πρόεδρο της βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Συλλούρη
Με τον πρόεδρο της βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Συλλούρη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, συναντήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.
Όπως τόνισαν αμφότεροι, η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μια σημαντική πρωτοβουλία για την επίλυση του κυπριακού ζητήματος.
Υποδεχόμενος τον κ. Συλλούρη, ο κ. Βούτσης δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα σημαντική η στιγμή που μας επισκέπτεται και θα έχει επίσης συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Έλληνα πρωθυπουργό, διότι γίνεται για μία ακόμα φορά μια ουσιώδης προσπάθεια για την επίλυση του κυπριακού δράματος.
Η προσπάθεια αυτή γίνεται μέσα από την κυπριακή οντότητα, χωρίς παρεμβάσεις, ευθείες ή θεσμοποιημένες, από άλλους παράγοντες και αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι έχει διαμορφωθεί ένα πλαίσιο που μας ενθαρρύνει όλους, ότι μπορούμε να έχουμε μια σωστή, σοβαρή κατάληξη, σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο, για την Κύπρο, που είναι ισότιμη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πέραν της διμερούς σχέσης που έχουμε στο πλαίσιο του Ελληνισμού.
Αμοιβαία ενημέρωση θα υπάρξει και για άλλες πτυχές κοινού ενδιαφέροντος».
Από την πλευρά του, ο κ. Συλλούρης τόνισε: «Η επίσκεψη αυτή δεν έχει μόνο πολιτική σημασία αλλά και εθνική.
Στα θέματα τα οποία πρέπει να συζητήσουμε, προσθέτω το θέμα που συζητήσατε παλαιότερα και με τον πρώην Πρόεδρο της κυπριακής Βουλής, τον κ. Ομήρου, που δεν είναι άλλο από τον φάκελο της Κύπρου.
Έχει υπογραφεί το Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ των δύο κοινοβουλίων μας και στη βάση αυτού πιστεύω ότι μπορούμε να συζητήσουμε πλέον το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.
Παράλληλα με τα θέματα αυτά, θα αλληλοενημερωθούμε για τη Διάσκεψη στο Στρασβούργο, όπου ελπίζω να γίνει μια κοινή προσπάθεια για το καλό της Ευρώπης, μιας Ευρώπης η οποία χρειάζεται νέες προσεγγίσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης