Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για ΝΔ: Συντάσσουν τις μηνύσεις μαζί με τους επιχειρηματίες;

ΣΥΡΙΖΑ για ΝΔ: Συντάσσουν τις μηνύσεις μαζί με τους επιχειρηματίες;
Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη μήνυση των βουλευτών της ΝΔ σχετικά με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες
Επίθεση στη ΝΔ με αφορμή τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά παντός υπευθύνου για το διαγωνισμό σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Από χτες είχαμε επισημάνει ότι το μόνο που δεν έχει κάνει η ΝΔ είναι να παραστεί στο ΣτΕ ως συνήγορος των καναλαρχών.
Τελικά, μετά τις ευθείες παρεμβάσεις της στη δικαιοσύνη, αποφάσισε η ίδια η αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει μήνυση, δια βουλευτών της, για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Κατανοούμε τον πανικό και τις παλινωδίες της ΝΔ, που αναγκάζεται να αλλάζει γραμμή κάθε εβδομάδα, τρέχοντας πίσω από τις πρωτοβουλίες των επιχειρηματικών συμφερόντων που εξυπηρετεί» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση και θέτει το εξής ερώτημα: «άραγε, μετά τις κομματικές ανακοινώσεις, τώρα συντάσσουν και μηνύσεις μαζί με τους επιχειρηματίες;».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, οι μόνοι που απειλούνται από την εφαρμογή του Συντάγματος και των νόμων είναι όσοι οικοδόμησαν ένα καθεστώς αυθαιρεσίας και διαπλοκής.
«Την ίδια ώρα, και προφανώς προς μεγάλη λύπη του κ. Μητσοτάκη, στα δημόσια ταμεία έχουν ήδη εισρεύσει τα πρώτα 40 εκατ. ευρώ από τους υπερθεματιστές που καταβάλλουν την α’ δόση.
Με αυτά τα χρήματα, η κυβέρνηση θα στηρίξει τις ευπαθείς ομάδες. Η ΝΔ ας επιμένει ότι θα τα επιστρέψει στους καναλάρχες» αναφέρει ως υστερόγραφο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από τη ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

Στις δικαστικές αίθουσες οδηγεί την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες η Νέα Δημοκρατία.
Τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της ΝΔ κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπεύθυνου για τη συνολική διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, τον έλεγχο νομιμότητάς του, τους όρους ελέγχου των πόθεν έσχες των υπερθεματιστών, μεταξύ άλλων.
Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Μάκης Βορίδης δύο από τα αδικήματα που περιγράφονται στην μήνυση έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα.
Εν τω μεταξύ, μήνυση για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου κατέθεσε το μεσημέρι και ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha.
Η μήνυση στρέφεται κατά της Επιτροπής που ήλεγξε τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, αλλά και σε βάρος του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης που υπέγραψε το σχετικό πρακτικό που συνέταξε η αρμόδια επιτροπή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης