Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεφαλογιάννη: Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ η χώρα έχασε δύο χρόνια – Η οικονομία καταρρέει

Κεφαλογιάννη: Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ η χώρα έχασε δύο χρόνια – Η οικονομία καταρρέει
Παρά τις θυσίες βλέπουμε ότι η οικονομία όλο και χειροτερεύει υποστήριξε η βουλευτής της ΝΔ
Την θέση ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ η χώρα έχασε δύο χρόνια διατύπωσε η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, τονίζοντας ότι όλα τα στοιχεία και οι δείκτες δείχνουν ότι η οικονομία καταρρέει.
Ερωτηθείσα για το κατά πόσο θεωρεί εφικτό να πιαστεί ο στόχος της ανάπτυξης του 2,7% που προβλέπεται στο προσχέδιο προϋπολογισμού η κα.Κεφαλογιάννη μιλώντας στο Real Fm τόνισε ότι «το προσχέδιο του προϋπολογισμού έρχεται να βεβαιώσει ότι με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ η χώρα έχει χάσει δύο χρόνια».
«Μάλιστα μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια και θυσίες που έχουν γίνει απ’ όλους τους Έλληνες πολίτες αντί να βελτιωνόμαστε βλέπουμε ότι η οικονομία όλο και χειροτερεύει.
Το παρακολουθώ και από την πλευρά της συντονίστριας παραγωγής και εμπορίου, διότι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να δούμε τι γίνεται στην πραγματική οικονομία και αυτό που βλέπουμε είναι ότι υποχωρούν και οι εξαγωγές, ακόμα και οι εξαγωγές που μέχρι πέρυσι τουλάχιστον, κάπως, κρατιόντουσαν σε κάποια καλά επίπεδα, η κατανάλωση έχει υποχωρήσει, έχει καταρρεύσει το οικονομικό κλίμα.
Υπάρχουν πολλά περισσότερα λουκέτα στην αγορά.
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών, αλλά και του δημοσίου έχουν διογκωθεί και αυτό όλο σίγουρα δεν δημιουργεί καθόλου τις συνθήκες εκείνες που θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν σε αισιοδοξία σε σχέση με την ανάπτυξη» είπε η κα.Κεφαλογιάννη.
«Θέλω να σας αναφέρω χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που έχουν δείξει ότι τα λουκέτα σημείωσαν αύξηση πάνω από 33% και έχουν πολλαπλασιαστεί σε σχέση με τα αντίστοιχα την περίοδο την ίδια του 2015.
Όλα τα στοιχεία και όλοι οι δείκτες μας δείχνουν ότι η πραγματική οικονομία καταρρέει.
Θα σας πω ότι ακόμα και ο τουρισμός, ο τομέας εκείνος στον οποίο έχω υπηρετήσει από κυβερνητική θέση και εκεί θα δείτε ότι τα έσοδα θα υποχωρήσουν σε σχέση με τα αναμενόμενα και κυρίως ότι πάμε πάλι σε έναν τουρισμό πολύ χαμηλού επιπέδου.
Δηλαδή θα μετράμε πάλι αφίξεις, “κεφάλια” που λέμε το κοινώς λεγόμενο και όχι την αντίστοιχη αύξηση των εσόδων.
Επομένως αναρωτιέται κανείς από που μπορεί να περιμένει η κυβέρνηση την ανάπτυξη.
Από που μπορεί να περιμένει ότι μπορεί να υπάρχει η απορρόφηση των διαθέσιμων κονδυλίων, ακόμα και από το ΕΣΠΑ.
Από το περιβόητο πακέτο Γιούνκερ βλέπουμε ότι εκτός από ένα ιδιωτικό έργο δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να έχει προχωρήσει.
Αναρωτιέται κανείς πως μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα και στην αγορά, αλλά και στο επίπεδο εικόνας χώρας στο εξωτερικό, θα επιτευχθεί αυτή η ανάπτυξη» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης