Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης: Όσοι ονειρεύονται ότι θα συνεχιστεί το μπάχαλο με τις τηλεοπτικές άδειες, να το ξεχάσουν

Σπίρτζης: Όσοι ονειρεύονται ότι θα συνεχιστεί το μπάχαλο με τις τηλεοπτικές άδειες, να το ξεχάσουν
Εάν ο νόμος Παππά κριθεί αντισυνταγματικός, θα υπάρξει νέος διαγωνισμός που θα δώσει νόμιμες άδειες είπε ο υπ.Υποδομών
Την θέση ότι όσοι ονειρεύονται ότι θα συνεχιστεί το μπάχαλο με τις τηλεοπτικές άδειες θα συνεχιστεί, καλό είναι να το ξεχάσουν διατύπωσε ο υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης.
Όπως είπε, σε περίπτωση που ο νόμος Παππά κριθεί αντισυνταγματικός, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό που θα δώσει νόμιμες άδειες.
Ερωτηθείς τι θα πράξει η κυβέρνηση σε περίπτωση που το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ.Σπίρτζης είπε ότι η προσφυγή είναι για το ότι τις άδειες δεν τις έδωσε το ΕΣΡ.
«Η προσφυγή είναι γι’ αυτό το ζήτημα, αλλά υπάρχει και η πραγματική ζωή.
Δηλαδή, όταν έχει ένα όργανο μία αρμοδιότητα για συγκεκριμένη λειτουργία της χώρας και του κράτους σημαίνει ότι το όργανο αυτό υπάρχει και λειτουργεί.
Όταν δεν υπάρχει και δεν λειτουργεί, κάποια άλλη δημόσια ή κρατική αρχή συμπληρώνει αυτό το κενό.
Αυτοί που δεν συμβάλουν στη συγκρότηση του ΕΣΡ έχουν τις πολιτικές και όχι μόνο τις πολιτικές και τις υπόλοιπες ευθύνες που απορρέουν από αυτό.
Αν λοιπόν είναι αντισυνταγματικό το ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή η συγκεκριμένη αρμοδιότητα στο ΕΣΡ πρέπει να καλυφθεί και το ποιος έχει αυτή την αναπλήρωση του ΕΣΡ όταν δεν λειτουργεί.
Είναι εξίσου αντισυνταγματικό να μην υπάρχει ΕΣΡ για να καλύψει αυτές τις αρμοδιότητες» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Σπίρτζης.
Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα επιχειρήσει αρχικά να συγκροτήσει νέο ΕΣΡ και ακολούθως νέο διαγωνισμό ο υπουργός Μεταφορών απάντησε ότι «εμείς προσπαθούμε συνεχώς να συγκροτηθεί το ΕΣΡ.
«’Άλλοι δεν προσπαθούν και καταλαβαίνετε τη σκοπιμότητα
Για να κάνουμε διαγωνισμό σημαίνει ότι ακυρώνεται ο υπάρχων» τόνισε ο υπουργός Υποδομών, ο οποίος ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό, αν κριθεί από το ΣτΕ αντισυνταγματικός ο νόμος, απάντησε θετικά.
«Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι όταν ένας διαγωνισμός έχει προβλήματα, κολλάει ή απορρίπτεται ή ακυρώνεται κ.λπ. η εκτελεστική εξουσία είναι σε θέση και σας το υπογράφω αυτό να κάνει άλλες διαδικασίες οι οποίες τελικά να οδηγήσουν στην εφαρμογή της ουσίας της πολιτικής του διαγωνισμού.
Ουσία της πολιτικής του διαγωνισμού είναι ότι θα γίνει διαγωνισμός, θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και θα υπάρχουν νόμιμες άδειες.
Όσοι ονειρεύονται ότι θα συνεχιστεί το μπάχαλο και η ασυδοσία συγκεκριμένων ανθρώπων να το ξεχάσουν.
Αυτή είναι η ουσία» υπογράμμισε ο κ.Σπίρτζης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης