Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση Τσίπρα θα επιδιώξει τους επόμενους μήνες ηρωική έξοδο για να περιορίσει την ήττα της

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση Τσίπρα θα επιδιώξει τους επόμενους μήνες ηρωική έξοδο για να περιορίσει την ήττα της
Ο προϋπολογισμός για το 2017 αποτυπώνει ότι τα δύο χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν χρόνια οπισθοδρόμησης είπε ο κ.Χατζηδάκης
Την εκτίμηση πως τους επόμενους μήνες η κυβέρνηση Τσίπρα θα επιδιώξει ηρωική έξοδο για να περιορίσει την έκταση της ήττας της διατύπωσε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.
«ια ένα πράγμα μπορούμε να είμαστε σίγουροι σε αυτή τη Βουλή και γι’ αυτή την κυβέρνηση: πώς ότι και να γίνει, η κυβέρνηση θα έρθει να πανηγυρίσει την προεξοφλημένη νίκη της.
Αλλά τα γεγονότα είναι εδώ για να υπενθυμίζουν την αποτυχία σας και πως η χώρα αντί να πάει μπροστά πήγε πίσω.
Ο προϋπολογισμός αυτός αποτυπώνει ότι τα δύο χρόνια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ήταν χρόνια οπισθοδρόμησης» είπε ο κ.Χατζηδάκης, ο οποίος εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει, τους επόμενους μήνες, ηρωική έξοδο για να περιορίσει την έκταση της ήττας της.
«Μετά την ηρωική διαπραγμάτευση της κυβέρνησης και το δημοψήφισμα που ακολούθησε, οι καταθέσεις μειώθηκαν και σήμερα αν βγει η χώρα να δανειστεί στις αγορές θα δανειστεί με επιτόκιο μεγαλύτερο του Βιετνάμ.
Με τις πατερίτσες της ποσοτικής χαλάρωσης η κυβέρνηση προσπαθεί να βγει στις αγορές, δηλαδή να επιστρέψει εκεί που ήταν η χώρα το 2014» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως «το κόστος των χειρισμών της κυβέρνησης βαραίνει τη χώρα και σήμερα
Ο κ.Χατζηδάκης είπε ότι συνολικά 15.000 ευρώ για κάθε νοικοκυριό στοίχισε η πολιτική της κυβέρνησης και η διαπραγμάτευσή της και επικαλέστηκε τα στοιχεία για τη μείωση της ρευστότητας λόγω της ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
«Η κυβέρνηση αυτή έχει αλλεργία στις μεταρρυθμίσεις.
Η κυβέρνηση με το νέο προϋπολογισμό προβλέπει αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης αν και επιβάλλει νέους φόρους» είπε ο κ.Χατζηδάκης, ο οποίος αμφισβήτησε τις προβλέψεις για ανάπτυξη.
Αναφερόμενος στα έσοδα από φόρους, είπε ότι στην ουσία θα υπάρξει ένας νέος ΕΝΦΙΑ και τόνισε ότι την ώρα που ένας στους δύο πολίτες χρωστάει στην εφορία, η κυβέρνηση επιβάλλει νέους φόρους.
Όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα, ο κ.Χαταζηδάκης κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να πανηγυρίζει διότι επέβαλε πολύ βαρύτερα μέτρα στους πολίτες και αναρωτήθηκε αν είναι οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές αυτοί που θα πληρώσουν παραπάνω λόγο της αύξησης στον ΦΠΑ, τις αυξήσεις στον καφέ, την αύξηση στα τσιγάρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης