Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης (ΥΠΕΣ): Δεν συμφέρει τη χώρα να πάμε σε εκλογές – Η Ελλάδα μπορεί και χωρίς το ΔΝΤ

Σκουρλέτης (ΥΠΕΣ): Δεν συμφέρει τη χώρα να πάμε σε εκλογές – Η Ελλάδα μπορεί και χωρίς το ΔΝΤ
«Εκείνος ο οποίος αναπαράγει κατά καιρούς το αίτημα των εκλογών είναι ο κύριος Μητσοτάκης»
Η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.
Μιλώντας στον ρ/σ «Real fm», ο κ.Σκουρλέτης εξέφρασε την άποψη πως «οι εκλογές δεν συμφέρουν κανέναν αυτή τη στιγμή και πρώτα απ’ όλα δεν συμφέρουν τη χώρα, ενώ ταυτόχρονα δεν συμφέρουν την υπόθεση της αξιολόγησης αλλά ούτε και την Ευρώπη».
«Εκείνος ο οποίος αναπαράγει κατά καιρούς το αίτημα των εκλογών είναι ο κύριος Μητσοτάκης γιατί είναι μια "καλή συνταγή" για να μπορεί να καλύπτει την ένδεια επιχειρημάτων και συγκεκριμένων τοποθετήσεων απέναντι στα ζητήματα της αξιολόγησης.
Όλοι αντιλαμβάνονται ότι εάν αυτή τη στιγμή οδηγηθούμε σε εκλογές, αυτό θα έχει να κάνει με την αδυναμία να συνεννοηθούμε με τους εταίρους μας και να κλείσει η υπόθεση της αξιολόγησης.
Κάτι τέτοιο δεν θα είναι χωρίς επιπτώσεις για την οικονομία, με ό,τι μπορεί να σημαίνει, πια, αυτό», συμπλήρωσε, ενώ κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τις τοποθετήσεις του για τα εργασιακά λέγοντας ότι:
«Αυτό που λέγαμε παλαιότερα για τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού, είναι κάτι που ταιριάζει απόλυτα με τις χθεσινές τοποθετήσεις του κυρίου Μητσοτάκη απέναντι στα εργασιακά.
Ο κύριος Μητσοτάκης αντιτάχθηκε στην έννοια και στην πρακτική των συλλογικών διαπραγματεύσεων, είναι ανοικτός στα θέματα των ομαδικών απολύσεων.
Επομένως, τι σημαίνει αυτό;
Δίνει ένα σήμα στις πιο ακραίες απόψεις, στις απόψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του κ.Scaeuble, ότι αυτοί θα βαράνε απ’ έξω και αυτός θα βαράει από μέσα.
Ήταν απόλυτα αποκαλυπτικός».
Απαντώντας στην ερώτηση για το αν υπάρχει περιθώριο να ολοκληρωθεί μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου 2016 επιτυχώς η β' αξιολόγηση ή μπαίνουμε για άλλη μια φορά σε καθυστερήσεις, ο υπουργός τόνισε πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να ολοκληρωθεί επιτυχώς.
Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά και τις πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμέιο για ομαδικές απολύσεις, ο υπουργός σημείωσε πως «στη σημερινή Ελλάδα το να συζητάει κάποιος για διευκόλυνση των απολύσεων είναι πραγματικά τραγικό, σαν να μην αντιλαμβάνεται το μέγεθος των προβλημάτων», προσθέτοντας πως «μπορούμε και χωρίς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αν επιμένει σε τέτοιου είδους θέματα».
Στην ερώτηση αν θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει στη χώρα ένα κλίμα εθνικής συνεννόησης, ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κινείται σε αυτή τη λογική και ανέφερε ότι θα πρέπει να αναληφθούν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες ωστόσο ζήτησε να ξεκαθαρίσει τη θέση της η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με το θέμα του χρέους.
Καταλήγοντας, μιλώντας για το Κυπριακό και στο «πάγωμα» των διαπραγματεύσεων ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε «ότι βρισκόμαστε σε μια φάση επιθετικής πολιτικής εκ μέρους της Τουρκίας κι αυτό εκδηλώνεται και με τη συγκεκριμένη στάση της στο Κυπριακό ζήτημα, αλλά και από τις δηλώσεις του κυρίου Erdogan για την συμφωνία της Λωζάννης», ωστόσο επεσήμανε ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να κρατάει μία στάση αλληλεγγύης και συμπαράστασης στην Κύπρο, η οποία βεβαίως είναι αυτή που τελικά αποφασίζει τα δικά της βήματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης