Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης (ΝΔ): Χρειάζεται άλλο μείγμα πολιτικής για να υπάρξει ανάπτυξη και προσέλκυση επενδύσεων

Χατζηδάκης (ΝΔ): Χρειάζεται  άλλο μείγμα πολιτικής για να υπάρξει ανάπτυξη και προσέλκυση επενδύσεων
"Έχουμε το παγκόσμιο ρεκόρ στα κόκκινα δάνεια", τόνισε ο  αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώην υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης
Για να υπάρξει ανάπτυξη και προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα απαιτείται ένα μείγμα πολιτικής με λιγότερους φόρους, λιγότερες δαπάνες, αντιμετώπιση του ζητήματος των κόκκινων δανείων, προχώρημα των ιδιωτικοποιήσεων, διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο  αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώην υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.
Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας σε ημερίδα της εφημερίδας «Μακεδονία» με θέμα: «Αναπτυξιακή Σύμπραξη Κράτους -Τραπεζών - Επιχειρήσεων», υπογράμμισε ότι «η λέξη εμπιστοσύνη, αυτό είναι το βασικό πρόβλημα της χώρας».
Όπως εξήγησε, «οι επενδυτές, Έλληνες και ξένοι, δεν έρχονται στην Ελλάδα να επενδύσουν εδώ και αρκετά χρόνια, από την κρίση και μετά πολύ περισσότερο, γιατί αισθάνονται ότι θα πάνε χαμένα τα λεφτά τους, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τη φορολογία».
Κατά τον ίδιο, «αν δεν κατορθώσουμε να βάλουμε πάτο στο βαρέλι, αν δεν κατορθώσουμε να εκπλήξουμε ευχάριστα, και να κάνουμε επενδυτές Έλληνες και ξένους να πουν, κάτι έγινε τελικά στην Ελλάδα, κάτι αλλάζει σε αυτή τη χώρα, αποκλείεται να έρθουν επενδυτές, αποκλείεται να ανοίξουν νέες δουλειές, όσο καλοί ρήτορες και εάν εκλέγονται στις θέσεις του πρωθυπουργού και των υπουργών». «Επομένως, πρέπει να καταλάβουμε ότι χρειάζεται ένα άλλο μείγμα πολιτικής» υπογράμμισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «τόσο η τρόικα όσο και η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και η όποια αυριανή κυβέρνηση πρέπει να πάρουμε χαμπάρι, ότι χρειάζεται να εφαρμόσουμε ένα άλλο μείγμα, μια άλλη προσέγγιση, στη φορολογική πολιτική».
Αφού σημείωσε ότι «το έχουμε παρακάνει με τους φόρους, φυσικά και με τους φόρους των επιχειρήσεων», τόνισε ότι  «δε μπορεί να συνεχίσουμε σε αυτό το επίπεδο, πρέπει να προχωρήσουμε με ένα δίπτυχο: λιγότεροι φόροι - λιγότερες δαπάνες και αυτό δεν είναι καμιά νεοφιλελεύθερη εμμονή είναι μια επιταγή της πραγματικότητας».
Δίνοντας έμφαση στο ζήτημα των κόκκινων δανείων, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι «αν δε λύσουμε το θέμα των «κόκκινων» δανείων δεν πρόκειται να πάρει μπροστά η οικονομία.
Έχουμε το παγκόσμιο ρεκόρ στα κόκκινα δάνεια, το παγκόσμιο ρεκόρ, με τους υπόλοιπους να μας ακολουθούν από τεράστια απόσταση».
Σημείωσε δε, πως  «όσο καθυστερούμε δε ζημιώνονται μόνο οι τράπεζες, ζημιώνεται η πραγματική οικονομία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης