Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσόγονος: Πολύ δύσκολοι οι επόμενοι 18 μήνες – Να βοηθήσει και η ΝΔ στο κλείσιμο της αξιολόγησης

Χρυσόγονος: Πολύ δύσκολοι οι επόμενοι 18 μήνες – Να βοηθήσει και η ΝΔ στο κλείσιμο της αξιολόγησης
Καταφανώς παράλογες οι απαιτήσεις των δανειστών, να σταματήσει η πολιτική αντιπαράθεση στο εσωτερικό είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Πολύ δύσκολους χαρακτήρισε τους επόμενους 18 μήνες για την Ελλάδα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονος, ο οποίος κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να βοηθήσει ώστε να κλείσει η β’ αξιολόγηση.
«Οι επόμενοι 18 μήνες είναι πολύ δύσκολοι και η κυβέρνηση πρέπει να κλείσει την αξιολόγηση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και για να γίνει αυτό, πρέπει να βοηθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση.
Υπάρχουν ορισμένα αντικειμενικά δεδομένα.
Tα δεδομένα αυτά είναι ότι η Ελλάδα μέσα στο 2017 πρέπει να πληρώσει σε τοκοχρεολύσια 15,5 δισ. ευρώ.
Από αυτά τα 3 δισ., σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές, θα προέλθουν από πρωτογενή πλεονάσματα, διότι έχουμε βάλει στόχο να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 1,75% του ΑΕΠ μας για το 2017, αυτό σημαίνει περίπου 3 δισ. ευρώ.
Άρα 12-12,5 δισ. πρέπει να προέλθουν από τους δανειστές» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Χρύσογονος.
«Τα 6 από αυτά είναι η τρέχουσα δεύτερη αξιολόγηση, τα υπόλοιπα πρέπει να προέλθουν από το κλείσιμο της επόμενης αξιολόγησης το 2017.
Το καλύτερο σενάριο θα ήταν να κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η τρέχουσα αξιολόγηση, η οποία θα έπρεπε να έχει κλείσει τον Μάρτιο» είπε ο κ.Χρυσόγονος, ο οποίος ερωτηθείς για το πόσο εύκολο είναι να κλείσει η αξιολόγηση, απάντησε ότι κάθε άλλο παρά εύκολο καθώς οι δανειστές προβάλλουν απαιτήσεις «καταφανώς παράλογες».
«Για να μπορέσουμε να αντικρούσουμε τις απαιτήσεις αυτές, θα ήταν χρήσιμο να σταματήσει η πολιτική αντιπαράθεση στο εσωτερικό, να σταματήσουν οι κραυγές για εκλογές και οι ψίθυροι για δημοψηφίσματα, και να ενισχύσει η αντιπολίτευση τη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης που είναι προς όφελος της χώρας και όχι της κυβέρνησης» είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «ο οφειλέτης βρίσκεται εξ ορισμού σε μειονεκτική θέση».
«Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα, η κυβέρνηση πρέπει να κλείσει την αξιολόγηση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και για να γίνει αυτό, πρέπει να βοηθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση» υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης