Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Δεν υπάρχουν ουσιαστικά εμπόδια για το κλείσιμο της αξιολόγησης - Δεν θέλουμε εκλογές

Σκουρλέτης: Δεν υπάρχουν ουσιαστικά εμπόδια για το κλείσιμο της αξιολόγησης - Δεν θέλουμε εκλογές
Στο Κυπριακό είμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο και στην κορύφωση των διαπραγματεύσεων είπε ο υπ. Εσωτερικών
Την εκτίμηση πως δεν υπάρχουν ουσιαστικά εμπόδια προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, ο οποίος επανέλαβε την θέση πως δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Σκουρλέτης υποστήριξε ότι η οποιαδήποτε παράταση στο κλείσιμο της αξιολόγησης θα έχει να κάνει με πολιτικές σκοπιμότητες, δείχνοντας τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, W. Schaeuble, ο οποίος, όπως είπε, «δεν κατάφερε παρά τις ολονύχτιες προσευχές της ΝΔ και του αρχηγού της να μην περάσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα της κυβέρνησης».
Ο κ.Σκουρλέτης επανέλαβε πως δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές, τονίζοντας όμως ότι «λόγω των συνθηκών από το 2010 και κάθε τρείς μήνες αυτή η συζήτηση επανέρχεται».
Ο υπουργός Εσωτερικών απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί κάτι τέτοιο.
Άλλωστε, όπως είπε, μπορεί το ΔΝΤ να έχει ζητήσει νέα μέτρα «αλλά αυτό δεν είναι πλειοψηφική απαίτηση από τους δανειστές».
Για το Κυπριακό και τις συζητήσεις που είναι σε εξέλιξη ο κ.Σκουρλέτης είπε ότι «είμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο και στην κορύφωση των διαπραγματεύσεων και ως εκ τούτου πρέπει να είμαστε φειδωλοί στις δηλώσεις και τα εύκολα συμπεράσματα», τονίζοντας ότι «η Ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να δεχτεί την παρουσία εγγυητριών δυνάμεων στην Κύπρο».
Σχολιάζοντας την σύλληψη της Πόλας Ρούπα είπε ότι «τo τελευταίο διάστημα με συστηματικό τρόπο υπάρχουν μια σειρά επιτυχίες από την Ελληνική αστυνομία και καλά δείγματα αποτελεσματικής λειτουργίας στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης