Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Οι πολιτικές δυνάμεις να σταθούν στο πλευρό της κυβέρνησης για το χρέος

Σβίγκου: Οι πολιτικές δυνάμεις  να σταθούν στο πλευρό της κυβέρνησης για το χρέος
Εργαζόμαστε για να γεφυρωθούν οι διαφορές και να υπάρξει μία αμοιβαία αποδεκτή λύση για το χρέος
«Σ' αυτήν τη φάση βρισκόμαστε, δηλαδή στην προσπάθεια γεφύρωσης των διαφωνιών και σε μία προσπάθεια τέτοιας συγκεκριμενοποίησης των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, που θα επιτρέψουν και στην ΕΚΤ να προχωρήσει σε μία θετική μελέτη της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και να εντάξει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης», υπογράμμισε.
Ερωτηθείσα για την πρόταση του κ. Schaeuble, που παρουσιάστηκε στο τελευταίο Eurogroup, απάντησε: «Δεν βρήκε διαφωνία μόνο από την ελληνική πλευρά, αλλά και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που κι αυτές με τη σειρά τους έκριναν ότι επρόκειτο για μία λύση η οποία θα μετέθετε το πρόβλημα και δεν θα το έλυνε σήμερα, όπως και πρέπει να γίνει. Εξάλλου, μην ξεχνάμε ότι είναι οι συγκεκριμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, οι οποίες είχαν βάλει ως βέτο τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα».
Αναφερόμενη στην έκκληση του κ. Τσίπρα προς τις υγιείς δυνάμεις της χώρας για κοινή στάση στο θέμα του χρέους, η κ. Σβίγκου σημείωσε ότι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, το ζήτημα του χρέους είναι εθνικής σημασίας, «και επομένως, η στάση που παίρνουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου έναντι αυτού του εθνικού ζητήματος κρίνεται από όλους τους πολίτες.
Υπό αυτήν την έννοια, έχει σημασία και η στάση που παίρνει η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία πολύ πρόσφατα και αυτή δήλωσε ότι είναι εθνικής προτεραιότητας το ζήτημα του χρέους».
«Λέω «πολύ πρόσφατα» γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα δήλωνε ότι είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος και ότι δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να το θέτει στα διεθνή φόρα και να πιέζει για τη λήψη μέτρων η Ελλάδα», διευκρίνισε.
Επίσης, η κ. Σβίγκου κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «ουδέποτε αξιοποίησε την «υπόσχεση», θα έλεγα εγώ, για λήψη μέτρων για το χρέος το 2012, και ποτέ δεν πίεσε γι' αυτήν, ακριβώς επειδή δεν ήταν επιθυμία των δανειστών να γίνει αυτό».
«Έχει σημασία, λοιπόν, αν η ΝΔ με την ίδια θέρμη που όλο το προηγούμενο διάστημα κατηγορούσε την κυβέρνηση για το ότι καταρρέουν οι συνομιλίες με τους δανειστές, κατηγορούσε την κυβέρνηση που δεν δέχεται αυτά που ζητούσαν οι δανειστές και βέβαια καταστροφολογούσε για την αποτυχία της αξιολόγησης, έχει σημασία με την ίδια θέρμη που τα υποστήριζε όλα αυτά το προηγούμενο διάστημα, αν θα υποστηρίξει τώρα στην πράξη, όχι απλά στα λόγια, και το εθνικό ζήτημα της ρύθμισης του χρέους», πρόσθεσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης