Πολιτική

Θεοχάρης (ανεξάρτητος βουλευτής): Με φωτοβολίδες και ανακοινώσεις δε γίνεται διαπραγμάτευση

Θεοχάρης (ανεξάρτητος βουλευτής): Με φωτοβολίδες και ανακοινώσεις δε γίνεται διαπραγμάτευση
«Εάν η ελληνική πλευρά είχε ολοκληρώσει τη διαδικασία διαπραγμάτευσης πριν από το τέλος του έτους, είχε τη δυνατότητα να πετύχει τους στόχους της χωρίς να διαταράξει τις ισορροπίες των προεκλογικών εκστρατειών στην Ευρώπη»
«H εμπιστοσύνη πρέπει να καλλιεργείται σε βάθος χρόνου με σωστή στρατηγική και χωρίς δραματοποίηση. Με φωτοβολίδες και ανακοινώσεις είτε μέσω του Τύπου, είτε μεταξύ του κ. Σόιμπλε και του κ. Τζανακόπουλου, δε γίνεται να πάρουμε κάτι καλύτερο», τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης ενόψει της σύγκλισης αύριο του Eurogroup μιλώντας στον Alpha 98.9 και στη Γιάννα Παπαδάκου.
Παράλληλα κ. Θεοχάρης εκτίμησε ότι «θα πάρουμε τη δόση και τα υπόλοιπα θα μπουν στον πάγο.
Όσον αφορά στην ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση δε φαίνεται να υπάρχει τέτοια δυνατότητα στην παρούσα φάση, ενώ οι πιθανότητες ήταν μεγαλύτερες το προηγούμενο διάστημα.
Εάν η ελληνική πλευρά είχε ολοκληρώσει τη διαδικασία διαπραγμάτευσης πριν από το τέλος του έτους, είχε τη δυνατότητα να πετύχει τους στόχους της χωρίς να διαταράξει τις ισορροπίες των προεκλογικών εκστρατειών στην Ευρώπη».
«Μπαίνοντας στην προεκλογική του εκστρατεία, ο κ. Σόιμπλε δε φέρεται με λογική και με σύνεση, φέρεται με την υπερβολή των πολιτικών που κάνουν έναν προεκλογικό αγώνα.
Δε συμφέρει κανέναν η αντιπαράθεση αυτή τη στιγμή», τόνισε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε δε ότι «πρέπει να κατανοήσουμε ότι αυτά είναι ζητήματα διπλωματικής φύσης, τα οποία έχουν τον χρόνο τους για να καταστούν δημόσια.
Το παγόβουνο έχει πολλή δουλειά από κάτω για να μπορούμε να δούμε εμείς το δημόσιο κομμάτι και αυτή η δουλειά δε γίνεται από την κυβέρνηση».
Ο κ. Θεοχάρης κατέληξε εκτιμώντας ότι «θα πέσουν οι τόνοι, όλες οι πλευρές θα κάνουν τα πάντα για να υπάρξει λύση στο Eurogroup, χωρίς να αναμένονται θεαματικές αλλαγές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης